Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Fenerbahçe'nin bir çaba göstermesine gerek yok

Şampiyon Fenerbahçe, geçtiğimiz sezonu Galatasaray'ın 9, Beşiktaş'ın 12 puan önünde bitirdi ve mutlu sona ulaştı. Hem de hiç zorlanmadan. Beşiktaş ve Galatasaray'ın önümüzdeki sezon benzer bir fark yememek için eksiklerini tespit edip son şampiyonun karşısına çıkmaları gerekiyor. Üstelik Fenerbahçe Kulübü teknik direktörü Ersun Yanal ile sözleşme yenilemiş.. Sezonun en değerli oyuncusu Caner Erkin'i kadrosunda tutmayı başarmış... Bir de Diego gibi bir yeteneği, dünya yıldızını kadrosuna katmış. Peki Galatasaray ile Beşiktaş ne yapıyor bu arada.. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, "Onunla büyük hedeflerimiz var. Ligimize ayrı bir renk getirecek" dediği İtalyan teknik adam Mancini ile üç saatlik bir toplantı yapıp gemileri yakmış. İstanbul'a gelirken ülkesinde, "İki yıl daha G.Saray'dayım. Galatasaray benim geleceğim" diyen Mancini, ortaya konan tablo karşısında arkasına bile bakmadan efendice gitmiş. Türkiye Kupası'nı kazanmış, Şampiyonlar Ligi'ne direkt bilet almış bir teknik adam olmasına rağmen.
Bu takımdan Drogba gitmiş... Sahada oynayacak yabancı sayısı 5'e düşmüşken elinde 12 yabancı olan Galatasaray, bırakın transferi Temmuz ayının başında ilk idmanını kimle yapacağını bilmiyor... Teknik adam sorunu kısa vadade çözülür mü bilmiyoruz. Düşük maliyetli bir teknik adam arıyor Aslan belli ki! Taraftarın da geçen seneki ilgisi yok. Kombinelerin yarısı yenilenmedi.
Gelelim Beşiktaş'a... Önce "Stat Ağustos ayına yetişir" dediler. Haziran'ın ortasına gelince yetişmeyeceğini açıkladılar. Vodafone Arena ancak 2015-2016 sezonunda açılır. Takımın iskeletini tutan yabancılar ile yollar ayrıldı. Hala Gökhan Töre için papatya falı açılıyor. 15 gündür Manuel Lanzini transferi yazılıp çiziliyor. Biter mi, bitmez mi bu hafta göreceğiz...
Kimse kusura bakmasın... Fenerbahçe yönetiminin başarılı olmak için çok fazla çaba göstermesine gerek yok. Beşiktaş ve Galatasaray bu yönetimleriyle gelecek sezonu da ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye altın tepsi de sunarlar. "Biz yarışta varız" diyorlarsa artık ekranlarda laf değil iş yapma zamanı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA