Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

İmparator olmakla İmparator kalmak!

Oğuz Çetin, Milli Takım'da 4.5 yıl beraber çalıştığı Fatih Terim için önceki gün sert sözler söyledi. Önce o sözleri bir hatırlayalım: "Fatih Terim önümüzü açmadı. Hep bana hep bana olmaz. Bunu yapmıyorlar, Mustafa Hoca'yı o konuda ayırıyorum. O daha farklı bir bakış açısında.
Artık hep kişisel menfaatle yola devam edildiğinden futbolun gelişiminde zorlanıyoruz."
Oğuz Çetin bu sözleri şimdi niye söylüyor acaba! Bu sözler doğru ya da yanlış. Ama bir şeyi ifade etmesi, bir anlam kazanması gerekiyorsa, bunu Fatih Terim'le çalışırken deseydi. Aradan yıllar geçmiş ve şimdi dillendirmenin doğru bir şey olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta Türkiye Futbol Direktörü'nü eleştiriyorsunuz..
Hem Çetin'e hem de diğer genç isimlere bu ülkede her zaman şans verildi. Mesela adını andığı Abdullah Avcı.. Avcı Milli Takım'da şans bulmadı mı? Fatih Terim gibi bir elit teknik adam olmak, 'İmparator' olarak anılmak istiyorsanız siz önce onun kazandığı başarıları elde edin, kupalar alın. Terim'in, Galatasaray'da 16 kupa, 6 lig şampiyonluğu ve hepsinden daha önemlisi bir UEFA Kupası var. Oğuz Çetin çok büyük bir futbolcuydu, lakabı da 'İmparator'du. Ama teknik adamlığı ne yazık ki lakabına kıyasla sönük kaldı. Fenerbahçe, Erciyesspor, Gençlerbirliği, Diyarbakırspor ve Boluspor'da çalıştı. Bu takımların hiçbirinde başarılı olmadı. (Fenerbahçe: 10 maç 3 galibiyet, 3 beraberlik: ortalama 1,2 puan, Kayserispor: 17 maç 7 galibiyet, 8 beraberlik: ortalama 1,71 puan, Gençlerbirliği: 10 maç 4 galibiyet, 1 beraberlik, 5 beraberlik: ortalama 1,44 puan, Diyarbakırspor: 19 maç 5 galibiyet, 3 beraberlik, 11 mağlubiyet: ortalama 0,88 puan, Boluspor: 18 maç 7 galibiyet, 3 beraberlik, 8 mağlubiyet: ortalama 1,33 puan)
Umarım buradaki başarısıyla elit teknik adamlar listesine girer!
Çetin geçen ay Azerbaycan ekibi Khazar Lankaran'ın başına geçti.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA