Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Evimizin önünü süpürme vakti

Yeni bir sezona yelken açtık. Her sezon başı futbol ailesi iyi temennilerini ortaya koyar ama lig başladığında hiçbir şey değişmez. Bu yaz da farklı olmadı.Soma'da yaşamını yitiren madenciler gibi herkesin hassasiyet gösterdiği bir konuya ithaf edilen Süper Kupa'ya dahi küfürler, çirkin olaylar, sahaya atılan su şişeleri ve menemenlik domatesler damga vurdu.. Bu da yetmedi, sokak köpekleri dahi kavgaya karıştırıldı.. Sonrası bilindik şekilde ardı arkası kesilmeyen açıklamalar.
Her şeye rağmen bunlara da bir sünger çekmeli ve geleceğe daha umutlu bakmalı. Ben en azından umutlu olmak istiyorum. Ligimizin başladığı bugünlerde umarım güzel futbolun, heyecanın, gollerin tartışılacağı bir sezon yaşarız. Mevcut çirkin tartışmalar şu ana kadar en çok kulüplere zarar verdi. Bugün Galatasaray, Trabzonspor ve Fenerbahçe çok önemli sponsorlarını kaybetti. Rekabet etmeye çalıştığımız Avrupa'nın önde gelen kulüplerinde böyle problemler yok. Sponsorlar artık spora karşı daha tereddütle yaklaşıyor. Anadolu takımlarının durumu daha da berbat.. Üstelik Galatasaray, Trabzonspor ve Bursaspor, UEFA'dan Finansal Fair- Play konusunda sarı kartı gördü, cüzi de olsa ceza aldı ve mali denetime girdi. Sadece Beşiktaş bu takımlara göre şanslıydı.
Bu kötü tabloyu düzeltmek adına da bu sezonu doğru değerlendirmek şart…

FRANSA'DA OLMALIYIZ

Milli Takımımız Eylül ayında Avrupa Şampiyonası elemeleri için start verecek. Brezilya'da olamadık. Ondan önce Polonya-Ukrayna ve Güney Afrika'da da yoktuk. Televizyon başında ahlar vahlar eşliğinde bizim seviyemizdeki birçok ülkenin maçlarını izledik. Bizim için 2016 Avrupa Şampiyonası çok ama çok önemli.. 6 senedir olmadığımız ve artık silinmek üzere olduğumuz Milli Takım arenasında var olabilmek için 2016'da Fransa'da olmalıyız. Olmak zorundayız.
İşte her açıdan bu sezon Süper Lig çok önemli. Tüm bu sorunları düzeltmek önce evimizin önünü süpürmekten geçiyor, bizim evimiz de Süper Lig. Biz SABAH Spor olarak sizlere yine en iyisini vereceğiz. Türkiye'nin en güçlü yazar kadrosunun yazılarını, yorumlarını da bu sayfalarda bulmaya devam edeceksiniz.
Ve de haber ve fotoğraflarını... Yeni sezon hayırlı olsun..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA