Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Doğru karar yanlış zaman

Trabzonspor'da aylardır gerilen camia patladı.. Peki bu sürece nasıl gelindi? Sert kişiliği ve söylemleriyle kongrede etkili bir konuşma yapan başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, bordo mavili camianın güvenini alarak Mayıs 2013'te koltuğa oturmuştu. O günden bu yana geçen sürede ağızlara bal çalan bir-iki Avrupa Ligi maçı haricinde Trabzonspor için başarı yaşanmadı.. Tolunay Kafkas, Mustafa Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodzic ve son olarak Ersun Yanal… Bu hocaları takımın başına getiren başkan ne istediği başarıyı bulabildi ne de açıkçası huzuru.. 150 milyon TL ile aldığı kulübün borcunu 350 milyon TL'ye dayadı.. Plansız ve anlık onlarca transfere imza atıldı. Erkan Zengin sırf Fenerbahçe'ye gitmesin diye 1.8 milyon Euro maaşla Trabzonspor'a alındı. Böylesi büyük bir yatırıma imza atmış, maddi bakımdan İstanbul takımlarını zaman zaman aşan risklere girmiş Trabzon en azından Şampiyonlar Ligi için oynayabilmeliydi. Bu kısa süreçte yol arkadaşlarının yarısı da onu terk etti. Tesisleşme adına hiçbir şey yapılmadı.. Ve en önemlisi camianın beklediği söz verilen kupa Trabzon'a gelmedi..

DEĞİŞİM VAKTİ GELMİŞTİ
Şimdi bunlara bakınca Trabzonspor bu kongre kararını neden bugün aldı demek bile gereksiz.. Bu kongre kararı aylar önce alınmalıydı.. Ki şu anda Yargıtay'da da bir dosya bekliyor.. Bugün yarın kongre kararı siz istemeseniz de yine çıkabilir.. Aralık'ta zaten kongre var.. Trabzonspor için bir kan değişimi zamanı gelmiştir.. Güçlü bir başkan güçlü bir yönetim bordo-mavili camiayı aradığı başarıya ve her şeyden önce de huzura taşıyabilir.. Tabii ki bunun kararını bordo mavili kulübün kongre üyeleri verecek.. Kaybedecek aslında bir gün bile yok fakat arka arkaya kongre yapmak da takıma zarar verir.. En doğrusu Aralık ayında yapılacak seçimdir.

BA'NIN YERİ DOLMAZ
Nouma'dan sonra herhalde en çok Demba Ba sevildi Beşiktaş'ta.. Artık gidiyor.. Şimdi Beşiktaş onu arar mı aramaz mı tartışmaları yapılıyor. Şüphesiz ki arayacak.. O sevgi bütünlüğünün kolay kolay başka bir futbolcu ile yakalanacağını artık sanmıyorum.. İlla ki Ba'dan iyi bir para kazanan Beşiktaş onun yerine bir isim alacaktır.. O oyuncunun işinin zor olduğunu şimdiden belirteyim.. Yarın bir gün olumsuz sonuçlarda tribünlerden tepki olarak "Demba Ba, Demba Ba" tezahüratlarını duyarsanız hiç şaşırmayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA