Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Pereira gidince sorunlarınız bitecek mi?

Diyelim ki Pereira gitti... Yerine gelen yeni teknik direktöre Robin van Persie'nin aynı kibirli yaklaşımı göstermeyeceğinin garantisi mi var?

Süper Lig'de 7 hafta, Avrupa Ligi'nde ise 2 grup maçı geride kaldı. Sokaktaki Fenerbahçe taraftarına sorsanız takımla ilgili akıllarına gelecek ilk şey Pereira ile Robin van Persie arasında yaşanan gerilimdir. Biraz geriye gidelim. Kuyt, F.Bahçe'de oynadığı yıllarda sorun çıkarmayan, tekmeye kafa uzatan son dakikaya kadar mücadele eden, Premier Lig'den yıldız statüsünde gelen bir futbolcuydu. Vatandaşı Robin van Persie ondan bir tık ötede dünya futbolu için bir süperstar. Ancak sahada geçmiş kariyerler değil, ayaklar oynuyor. Pereira karşısında takındığı tavır onun Manchester United'dan ayrılmasına sebep oldu.
Van Persie, geçen sezon yedek kaldığı için Van Gaal'e de soğuk bakmış ve kendisini banko oynayacağı bir takıma gitmeye ikna etmişti. Fenerbahçe'de yaşadığı şok; formanın garanti olmamasıdır. 25 futbolcunun 25'in de bir teknik adamı sevmesini bekleyemezsiniz. Aslında kimsenin kimseyi sevmesi de gerekmiyor. Milyon liralar içeren anlaşmalara imza atıyorsunuz. Hedef F.Bahçe'yi başarıya taşımak değil mi? Sorunun geldiği noktada Pereira'nın Fenerbahçe'deki geleceği masaya yatırılıyor... Meselenin özü Pereira'nın Fenerbahçe'den gidip gitmemesi değil. Diyelim ki Pereira gitti... Pereira'nın yerine gelecek teknik adama Robin van Persie'nin aynı kibirli yaklaşımı göstermeyeceğinin garantisi mi var? Guardiola'yı, Mourinho'yu getirin.. Ne olacak? Pereira'nın geride kalan 3 ay içerisinde ortaya bir sistem koyamadığı, hücum planlarında bu kadar kaliteli adamlar varken, kafasının karışık olduğu da ortada. Defansı da zangır zangır titriyor. Ancak sorunu çözümü yine Pereira'dır.

TERRANEO ÇÖZEMEDİ!

Ve bir sportif direktör için kulübün kasasından transferi yapmakla iş bitmiyor. Yaz aylarının kahramanı Terraneo, Bursaspor maçında patlak veren krizi maalesef çözemedi. "Van Persie mi Fernandao mu?" derken Fenerbahçe iki maçta sadece bir puan alabildi.
Fenerbahçe Kulübü, Van Persie'ye sunduğu sözleşme ile gerekeni yapmıştır.
Başkan Aziz Yıldırım'ın bu transfer için gösterdiği çabaya ve yaşadığı strese, Topuk Yaylası'nda gece saat 01.00'i gösterdiğinde bizzat gözlerimle tanık olmuştum. Onun mutlu olması için sırtına bir de yastık mı koysalardı yani... Bu kriz, gerilim ya da adını ne koyarsanız koyun. Sayın Yıldırım şu lige verilen arada konuyu kökünden çözmeli.. Fenerbahçe'nin daha fazla puan kaybedecek lüksü yok... Fenerbahçe'nin bu sezonki hedefi, olmazsa olmazı şampiyonluktur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA