Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Sadece Tolga mı!

Tolga sınıfta kalmış olabilir, ama dün Beşiktaş forması giyen her futbolcunun ve Güneş'in de çıkarması gereken dersler var

Havalar soğuduğunda hepimizin başına gelir. Soğuk algınlığının belirtilerini hepimiz biliriz.
Önce hapşırık ardından solunum yollarını zorlayan öksürük, biraz da zorluysa yüksek ateş ve halsizlik. Kendimizi bir anda yorgan döşek yatarken buluruz. Beşiktaş için de bu belirtiler 15 gün önce Akhisar maçında başlamıştı. Ege ekibi 2 gol atıp, bir de topu direkten dönerken sadece 3 puanı almamış Beşiktaş'ın düşüşüne de dikkat çekmişti.
Lizbon'dan önce Kayseri'de yorgunluk had safhadaydı. Böyle durumlarda doktor hastasına, vitamin alın, bol su tüketin ve dinlenin der. Futbolda bu mümkün değil elbette.
Dün Lizbon'da Kartal'ın yenilmemesi gereken bir sınavı vardı. İlk yarıdaki oyun da bunun müjdesini verdi aslında. Sporting karşısında, sert bir Beşiktaş buldu. Olcay Şahan'ın 40'ın üzerinde topla buluştuğu ilk yarının ardından bu takım bu oyunla buradan bir sonraki turun vizesini alır dedik.
Bir de üstüne Ricardo Quaresma'nın o eşsiz ayak dışıyla attığı nefis pas ve olması gerektiği yerde olan Mario Gomez'in usta bitirişi gelince keyiflendik ama bu keyfin üzerine limon sıkan Tolga oldu. Geçen yılın çok tartışılan kalecisi bu sezona iyi başlamıştı ama Akhisar maçında yediği ikinci gol sonrasında üzerinde oluşan baskı onu Lizbon'da dibe vurdurdu. Dün iki golde de yaptıklarını manşetteki "Ne yaptın Tolga!" ile özetleyebiliriz. Tabii bütün suç Tolga'da değil. 1-0 öne geçilen ve beraberliğin gruptan çıkmak için yeterli olduğu oyunda bir takım 10 dakikada 3 gol yiyorsa, suçu teknik adamda da takım savunmasında da aramak lazım. Tolga sınıfta kalmış olabilir, derbide forma giymeyebilir ama dün Beşiktaş forması giyen her futbolcunun ve kenardaki Şenol Güneş'in de çıkartması gereken dersler var. Geçen yıl Avrupa'da Mart ayını gören Beşiktaş, Aralık ayında kepenkleri indirdi.
Kalan iki kulvarda ihtiyaçları olan tek şey güven veren bir kaleci ve kalecilerini her seferinde kurban etmeyecek bir defans hattı. Mayıs sonunda 'Güneş' doğmasını istiyorlarsa, Başkan Fikret Orman'ın Ocak ayında transfer için güneş doğmadan kalkıp işe koyulması gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA