Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Şampiyonluk Ocak'tan geçer

Beşiktaş geçen sezon şampiyonluğu son dönemde kaybederken derin bir psikolojik çöküntü yaşamıştı.. Nefes nefese geçen koca bir sezon, son maçlardaki performansla finalde kaybedildi. Birkaç haftadır Beşiktaş iyi değil.. Akhisar maçıyla başlayan bu süreç, Avrupa'ya veda edilmesi, zor kazanılan son Osmanlı maçı, derbi aşkıyla gelen Galatasaray galibiyeti.. Şimdi ilk yarı bitiyor.. Beşiktaş sezona başlarken "Kadro sıkıntısı var mı, yok mu?" diye sorsanız, kimse size "Bu kadro dar" demezdi.. Bugün gelinen noktaya bakarsak Beşiktaş'ın bir kadro sıkıntısı olduğu gerçek.. Hem Tolgay hem Veli'nin sakatlıkları; Motta, Franco, Serdar, Mustafa Pektemek ve Milosevic'e Şenol Güneş'in çok ilgi ve alaka göstermemesi ister istemez Beşiktaş'ta bir kadro sıkıntısını gündeme getirdi. Bugün 6 yaşındaki bir çocuğa sorsanız, Beşiktaş'ın 11'ini size söyler. Çünkü rotasyona uğrayan birkaç isim dışında kadro genelde aynı..
Bu kadro ikinci yarıyı taşır mı taşıyamaz mı? Bu haliyle taşıyamaz.. Eğer biraz önce saydığımız isimler bu kadronun içinde yer alıp yine sahada olmayacaksa, Veli ve Tolgay'ın dönüşleri çok sağlıklı olmazsa Beşiktaş tıpkı geçen sezon ikinci yarının final bölümünde kaybettiği gibi bu sezon da finalde maçlarını kaybeder.. Beşiktaş taraftarı, camiası, yönetimi ve başkanı için olmazsa olmaz şey şampiyonluk.. Beşiktaş son kupasını 2011'de almış.. Son şampiyonluğunu 2009'da yaşamış.. Durum böyleyken bu şampiyonluğun Ocak ayından geçtiğini söylemek yanlış olmaz. Beşiktaş başkanı ve yönetimi, teknik kadrosu Ocak ayında bu takıma kaleci dışında en az 2-3 kaliteli takviye yapmalı... Bugün Ankara'da Osmanlıspor maçını kazanırsınız ama final maçlarına yıldızlarınızın çok yıpranmadan gelmesini sağlayacak alternatif isimlerinizin olması da şart.
Bizden söylemesi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA