Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Ezeli rakipsiniz ama ezeli ortaksınız da!

"Biz rekabetin kötü yanına asıldıkça Avrupa ligleriyle aramızdaki mesafeler iyice açıldı.
Premier Lig sadece Çin yayın hakları için 700 milyon dolar alıyor!"

Yarın önemli bir maç var. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki mücadelenin çok heyecanlı geçeceği bir gerçek... Günlerdir açıklamalara bakarsak taraftarından, futbolcusuna, başkanından teknik adamına kadar herkes derbiyi yaşamaya başlamış..
İki taraf da iddialı, iki taraf da istekli... Beraberlik bile mutlu etmeyecek bir skor gibi görünüyor tarafları çünkü iki taraf için de beraberlik henüz erken haftalar olmasına rağmen zirve yarışında ağır bir darbe anlamına geliyor. Hem Beşiktaş hem de Medipol Başakşehir kopup gidecek, yenilen için işler neredeyse, mucizeye kalacak.
Bu maçın derbi rekabeti dışındaki en önemli yanı şüphesiz Galatasaray taraftarının 6 yıl sonra Kadıköy'de takımını destekleyebilecek olması. Taraftar yasağının kalkması için yöneticiler, başkanlar ve Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ büyük emek verdi.. Beşiktaş-Galatasaray ve Beşiktaş-Trabzonspor maçlarında aynı masada oturup yemek yiyen yöneticileri, başkanları gördük. Çok sevindik, mutlu olduk.. Bu görüntülere..
Aynısını Kadıköy'de de yaşamalıyız.
Hem Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hem de Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek aynı masaya oturmalı. Maçı da beraber izlemeli..
Bu şansı iyi değerlendirin..
Pazartesi günü yayın ihalesi var. Kulüplerin beklentisi en az 600 milyon dolar.. İyi, güzel, hoş ama biz rekabetin kötü yanına asıldıkça, Avrupa ligleriyle aramızdaki mesafeler iyice açıldı.
Premier Lig sadece Çin yayın hakları için 700 milyon dolar alıyor, düşünün halimizi..
Herkes ligin marka değerini anlatıyor.. Lig bizim, marka bizim, kulüpler bizim. Türk futbolunun geleceği, vizyonu, marka değeri açısından takımlar, taraftarlar, yöneticiler, başkanlar olumsuz en küçük hareketten uzak durmalılar. İşin özü şu, bu kulüpler belki rakipler ama aynı kaptan yemek yiyorlar, aynı zamanda ezeli ortaklar. İnşallah Pazar gecesi ve sonrasında maçta yaşanan heyecan ve ortaya konan futbol konuşulur..
Biz derbimize bir dünya maçı olarak bakıyorsak bazı şeylere dikkat etmeliyiz, buna göre hareket etmeliyiz.. Avrupa'da da birçok derbi var ama yalnızca saha olaylarıyla o sayfalara girmemiz bize bugüne kadar yalnızca zarar getirdi. Bu yüzden taraftar yasağının bir daha olmaması için bu maçı bir milat olarak görüyorum.
İnşallah doğru olan kazanır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA