Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

İki hoca arasındaki fark!

Advocaat; milli takım arasında, G.Saray derbisi öncesinde kafasını dinlemeye giderken, Güneş; iki yıldır futbolcunun sakatlığından idman sahasındaki çimlerin uzunluğuna kadar her şeyle uğraşıyor..

Öyle bir ortam var ki, Şenol Güneş ve Advocaat hakkında söylenenleri okuyan bir yabancı, Süper Lig'in puan durumu hakkında bilgisi olmasa, hangi Avrupa Kupaları'nda oynadıklarını bilmese; 'Hollandalı, Güneş'i süpürmüş' der.. Şenol Güneş, 7 yıl sonra Beşiktaş'ı şampiyon yaparak teknik adamlık kariyerinde bir kez daha tarih yazarken, üstelik Gomez ve Sosa'nın gittiği bu kadronun da şu an hem Türkiye'de hem de Avrupa'da bileğini büken yok. Öyle uç noktalarda geziyoruz ki.. 2 ay önce "Emekli" Advocaat yerlerde süründürülüyor, Şenol Güneş ise Beşiktaş'ı Aralık'ta şampiyon yapıyordu...
Şimdi Advocaat kahraman, Güneş ise mız mız hoca... Ortası yok...
Gelin şu işin doğrusunu söyleyelim;
Pereira kariyeri ile üslubuyla, insan ilişkileriyle Güneş'e rakip olacak bir hoca değildi ama Advocaat'ın hakkını verelim.
Bu adam bunca kulüp ve milli takım tarafından boş yere tercih edilmedi.
Çözüm üreten bir teknik adam.
70'ine geldiği için de teknik ekibini tecrübeli ve dinamik isimlerden kurdu. Bu bir tesadüf değil. Bu bir takım oyunu...
Son dönemde gergin olduğu gözlemlenen, fikstürü eleştiren, açık açık, "Ben de yoruldum" diyen Güneş ile Advocaat arasındaki fark şudur: Advocaat milli takım arasında, G.Saray derbisi öncesinde kafasını dinlemeye giderken, Güneş iki yıldır Ümraniye'de bahçedeki saksıdan, mutfaktaki çatal bıçağa, futbolcunun sakatlığından idman sahasındaki çimlerin uzunluğuna kadar her şeyden sorumlu hissediyor kendini...
Güneş'i yoran, Advocaat'ı ise bu yaşında zinde tutan işte bu bakış açısı.
Manchester United'ın efsane hocası Alex Ferguson'un onca kupayı kazanırken, haftanın her günü idmana çıktığını mı sanıyorsunuz? Bir takımı yönetmek her şeyiyle hakim olmak bir adamın yapabileceği şey değil. Güneş'i yoran, rakipleri analiz etmek ya da saha kenarında maçı okumak değil maalesef diğer işlerdir. Hocanın yükünün alınması lazım. Ve futbol, çok uzun yıllardır sahadaki büyük yıldızlar kadar büyük teknik adamların da kapışması haline geldi.
Manchester derbisine Avrupa medyasının bakış açısını hatırlayın, o derbi Guardiola, Mourinho'ya karşı olarak manşetlere taşındı. Manchester derbisinde olduğu gibi Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi de eğer iki adamın maçıysa bunlar, Advocaat ve Şenol Güneş'tir.
Birinin amacı bir kez daha yenilmeden soyunma odasına gitmek diğerinin amacı ise namağlup olanı ilk kez devirmek, hepsi bu... O iyi, bu kötü gibi sığ tartışmalara girmemek lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA