Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Yüzleşme şart

Galatasaray'da her transfer dönemi Wesley Sneijder'in durumunu konuşmak bir gelenek haline geldi. Yaz, kış transferi gündemde… Sadece dedikodu olarak da kalmıyor bu, görüşmeler oluyor, karşılıklı demeçler veriliyor. Sneijder'in menajeri Guido Albers bu süreçleri iyi yöneten biri. Tabii kendi lehlerine… Aldıkları son sözleşme öncesi Juventus'a yaktığı yeşil ışıktan tut, kontrat dönemi verdiği röportajlara kadar hepsi aklımızda! Kulüp kaynakları da Sneijder söz konusu olduğunda konuşmaktan geri durmuyor. Bugüne gelirsek yine bir Sneijder tartışması gündemde ve başkan Dursun Özbek yaptığı açıklamayla bir ayrılık ihtimalinin sinyalini doğruladı:
"Sneijder, bize bir transfer olasılığında nasıl davranacağımız konusunu menajeri vasıtasıyla sordu. Yakın bir zamanda oldu. Sneijder de Galatasaray'a güzel hizmetler vermiş bir sporcu. Tabii her iki tarafın da menfaatlerini düşünerek bu konuda karar alırız." Görünen o ki Galatasaray yönetimi, Sneijder'in kalması konusunda çok ısrarcı değil. Bir vedaya az kaldı. Elbette her oyuncu bir gün kulübünden ayrılacak, bu tarz durumlar doğal. Fakat mesele bunun fazlaca göz önünde yaşanması. Anlaşıldığı kadarıyla Galatasaray, Sneijder'le yolları ayırmak isterken bunu taraftardan tepki görmeden gerçekleştirmenin peşinde.
Fakat bu, "Gitti, kaldı, konuştu, rest çekti" halleri, Galatasaray'a belki muhtemel ayrılığından daha çok zarar veriyor. Oyuncu kalacaksa kalsın, gidecekse gitsin. Bence Sneijder'le gerçek manada yapılacak bir yüzleşme, Galatasaray kulübü için daha yararlı olur... Belhanda'yı da almışken.

***

Bruma, Oğuzhan, Ozan…
Bruma 12 milyon Euro'ya geldiğinde herkes, "Kendisini ispatlamamış oyuncuya bu para verilir mi" demişti. Sözleşme sorununa ve seneye serbest kalacak olmasına rağmen RB Leipzig geldi, 12.5 milyon Euro'yu saydı Galatasaray'ın eline (ayrıca bonuslar var). Şimdi de benzer bir durum Ozan Tufan için geçerli. 8 milyon Euro o dönem büyük tepki çekti ama Benfica ve Sporting oyuncuyla ciddi şekilde ilgileniyor. Yaşlı bir oyuncu kötü oynadığında elinde patlarken, gençler ortalama bile oynasa parasını çıkarıyor. Oğuzhan'a gelen teklifler ortada. Bence mantalitemizi değiştirmeliyiz, genç oyuncuya verilen paraya acımamak lazım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA