Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Kaptansız gemi

Beşiktaş taraftarının şöyle rahat rahat oturup herhalde izlediği bir maç yoktur. Özellikle de deplasmanlarda. Vodafone Park'ta öyle ya da böyle taraftarın etkisiyle rakibe baskı kurup sonuç alabiliyorsun, dış sahada ise böyle bir şansın olmaz. Dün de öyle oldu.. Diğer maçlarına göre bir farkı vardı Beşiktaş'ın.. O bildiğimiz futbolunun, keyfinin, hırsının esamesi okunmadı. Aslına bakarsak maç istedikleri gibi başladı, şans da yanlarındaydı.. Adriano harika bir şutla golü attı, üstünlüğü getirdi.. Bu bile Beşiktaş'a yetmedi.. Bursaspor gibi geriye düştüğünde zorlanan bir rakip karşısında dahi bu avantajı değerlendiremeyen bir Beşiktaş gördük.
Bursaspor fizik gücü yüksek, atlet oyunculardan kurulu bir ekip. 1-0 geriye düşmelerine rağmen devreye üstün girmeleri onları da hırslandırdı ve puana inandırdı. Geniş alanlar bulup kontrataklar geliştirdiler. Beşiktaş'ın uyanması için bir şoka ihtiyacı vardı.. Aslında oyunun gidişatında bir değişiklik olmadı ama uzatmaların etkisiyle Bursaspor'un çok geriye çekilmesi, telaşlanması Kartal'ın beraberlik golünü bulmasına neden oldu.. Oysa kaleci Harun birkaç pozisyonu kurtararak takımını ayakta tutmayı başarmıştı.. Yitirilen 2 puan Beşiktaş için büyük kayıptır. Şampiyonluk yarışında geride kalan bir takım var. Şenol Güneş ilk yarıda rakiplerinin gerisinde kaldıklarını ve normal ritimlerine dönmeleri gerektiğini vurgulamıştı. Ama Beşiktaş o ritmi hala bulamamış.. Lens gecelerde iyi tur atıyor ama sahada yok. Oğuzhan'ın hiç etkisini göremedik.. Bu kadar yaşlı bir takımın sen genç yıldızısın.. Ne zaman şöyle bir futbol oynayıp parmak ısırtacaksın!.. Cenk'ten önce Oğuzhan'a talipti Avrupa kulüpleri ama zamanın üçüncü forveti olan Cenk gitti, o kaldı. Boşuna olmasa gerek.. Bursaspor kötü gidişine son vermek adına her şeyini ortaya koydu.. Bir puana üzülen taraf olsalar da futbolcular mücadeleleriyle büyük bir krize engel oldular.. Taraftarın desteği mükemmeldi ama sahaya atılanlar hoş değildi.. Allah korusun ciddi bir sorun olmadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA