Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MURAT ÖZBOSTAN

Yabancı değilsiniz BİZİMLE OLUN!

Türkiye Koronavirüs'e karşı iş insanları, spor ve sanat dünyasıyla tek yürek halinde mücadele ediyor. Spor dünyasından Galatasaraylı Adem Büyük, Fenerbahçeli Sadık Çiftpınar, eski futbolcu Tuncay Şanlı, Juventus forması giyen milli takım oyuncumuz Merih Demiral ilk etapta akla gelenler... Herkes gönlünden koptuğunca, imkanları ölçüsünde bir şey yapıyor. Zaten ne kadar verdiğin değil, niyetin önemli...
İlerleyen günlerde bu destekler ve yardımlar daha da büyüyecektir. Yalnız ben bu kampanyada ligimizde futbol oynayıp çok büyük paralar kazanan diğer yerli oyuncuları ve yabancı futbolcuları da görmek istiyorum. Çünkü biz onlara bu ülkede yabancılık çektirmiyoruz. Bakınız Messi sadece ülkesi Arjantin'e değil yaşadığı yer olan İspanya'ya da yardım ediyor. Bu sadece bir örnek... Ve rakamlar inanılmaz derecede yüksek. Çünkü şunu biliyoruz ki sağlığımız olmadığı zaman paranın hiçbir önemi yok. Şu kısa sürede bunu tüm dünya net bir şekilde anladı.
Kulüpler Birliği, Futbol Federasyonu ve diğer tüm federasyonlar da ortak bir çatı altında hem Sağlık Bakanlığı'na hem de evde oturduğu için ihtiyacı daha da artan insanlarımıza yardım eli uzatabilirler.

Bu lig oynanmaz
UZUN zamandır liglerin durumu ile ilgili her kafadan bir yorum çıkıyor. Genel olarak kimse önünü göremiyor. "Süper Lig oynanır mı, oynanmaz mı?" soruları bugün en çok tartışılan konulardan biri. Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, "Hele bir 2 Nisan'ı görelim. Zaten Bilim Kurulu'nun görüşlerine göre hareket edeceğiz" demişti. O da başlangıç tarihi için varsayımda bulunamıyor. Ben Süper Lig'in bu sezon oynanacağını düşünmüyorum. Vakalar her gün artarken, kulüpler de bundan etkilenmiş durumda. Hem ekonomik hem sağlık hem de psikolojik olarak etkileniyorlar. Koronavirüs'e yakalanan teknik direktörler, oyuncular ve yöneticiler var. Hepsinden iyi haberler alıyoruz ama bundan sonraki süreçte bu tip vakalar, spor takımlarımızda çoğalabilir. Mayıs ve Haziran diye bir beklentinin içinde olmamalıyız. Psikolojik noktanın altını çizdim... Yabancı oyuncular Türkiye'de kaldı ama zaman geçtikçe, gidip ailelerini görmek isteyecekler. Yani bir süre sonra birçok oyuncu ülkesine gitmek zorunda kalacak. Döndükten sonra adaptasyonun da kolay olmasını bekleyemeyiz.
Umarız aksi olur, bir an önce virüsün yayılma hızı biter ve Haziran'da futbola döneriz. Tüm kulüplerin önümüzdeki sezonu planlaması şart. Futbol Federasyonu; Bilim Kurulu, UEFA ve FIFA'dan gelecek açıklamaları bekliyor. Çünkü oyuncuların ve teknik direktörlerin sözleşmeleri ile ilgili yeni kuralların devreye girmesi şart. Mayıs ayının sonunda pek çok ismin sözleşmesi bitiyor. Yani lig tarihi için fal açmanın öncesinde rayına sokulması gereken çok iş var. Başta söylediğimi yineliyorum, bu lig oynanmaz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA