Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Skor farkı ve denge

Derbinin 90 dakikasına baktığımızda aslında oyun benim beklediğimden daha fazla Fenerbahçe'ye yaklaştı. Şartlar belki dengedeydi ama skor Galatasaray lehine oldu. Başarılı bir hakem yönetimi ve iyi niyetli oyuncuların derbiyi renklendirdiğini belirtip kadro ve teknik ekiplerin analizine geçelim:

TAKIMLARIN 11'LERİ

İKİ takımdan da beklenen 11'ler ile karşılaştık derbide. Tahminimden farklı olan Aykut Kocaman'ın oyun anlayışı idi. Evet, Galatasaray beklendiği gibi maçın başında önde basan, tempo yapmaya çalışan ve kontrolu ele almak isteyen bir görüntüde idi... Ama Fenerbahçe tahminimin dışında, rakibini karşılayıp gardını alan değil, aynen Galatasaray gibi oyuna ortak olmaya çalışan bir anlayışta idi. Bu da Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman'ın rakibine aynı şekilde karşılık vermek istediğini gösteriyordu.

VOLKAN'DAN HATALI DURUŞ

Zaten Galatasaray öne geçtikten kısa süre sonra F.Bahçe'nin beraberlik golünü bulması bunu gösteriyordu. Topa sahip olma, pas sayısı, pozisyon bulma ve zenginliği anlamında ben hep Galatasarayın önde olacağını düşünüyordum maç öncesi ama çok dengeli bir oyun vardı sahada. 90 dakika sonunda dengeyi bozan tek şey skorun Galatasaray lehine olmasıydı.
Frikikte Selçuk'un mükemmel vuruşu vardı ama golün asıl nedeni Volkan'ın barajın ardındaki duruş hatası idi.

DEĞİŞİKLİKLER
İlk
yarıda 2-1'i yakalayan Fatih Terim'in savunma hamlelerine karşın doğal olarak Aykut Kocaman da hücumu şekillendirme amlamında değişikliklere gidiyordu. Fatih Hoca oyundan bir santrforunu (Umut) alıp, orta saha (Yekta) sokarken topa sahip olmayı ve kontrolü ele almayı istiyordu. Aykut Hoca ise öne doğru gidecek değişiklikleri seçiyordu. Bunlar da Sezer ve Krasiç idi. Oyuncu değişikliklerinden sonra da maç gelgitlere sahne oldu. Çok net pozisyonlar olmasa da hücum etkinlikleri vardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA