Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Oğuzhan becerisi

Beşiktaş'ın Antalyaspor karşısındaki oyun tarzını nasıl buldunuz, Kartal oyuna istediği gibi başlayabildi mi?
Esasında oyunu 3 bölüm olarak değerlendirmek lazım. Başlangıç bölümü; Beşiktaş'ı etkili kılan, çabuk atak ve hücumda çoğalmanın uzağında bir başlangıç yaptı siyah-beyazlılar. İlk 15 dakika Antalyaspor'un istediği gibi oynandı. Pozisyonlar da yakaladılar. Bunun sonrasında oyun dengelendi ve devre sonuna doğru temposu düştü. Ama bu dakikalar Beşiktaş'ın oyunda daha etkili olduğu bölümlerdi.
Oğuzhan oyuna girdikten sonra Beşiktaş'ta ne değişti?
Skoru; esas önemlisi oyunu değiştiren isim oldu Oğuzhan. Veli ve Necip orta sahasında Fernandes'in onlara uzak kalışı ve hücum organizasyonlarında yer alamayışı Beşiktaş'ın oyunu şekillendirmedeki en büyük zafiyeti gibi görünüyordu. Oğuzhan'ın girişiyle topa sahip olan Beşiktaş'ın hücumdaki pas ve beceriyi Oğuzhan'la bulması farklı bir Beşiktaş'ı ortaya çıkardı. Golde pası verdi, pozisyonların oluşmasında hep Oğuzhan vardı. Bu kadro içerisinde Oğuzhan'ın niye 11'de olmadığı da bir soru işareti. Samet hoca belki Oğuzhan'ı tam zamanında soktum diyebilir ama 0-0'ı en etkili çözebilecek oyuncu olan Oğuzhan'ın niye 11'de olmadığı da diğer bir bakış açısı. Ki bence doğru bakış açısı da bu.
Tribünlerin Aybaba'yı yuhalayıp, Özdilek'i alkışlamasına yorumunuz nedir?
Burada Mehmet Özdilek'in alkışlanmasını değil Samet Aybaba'nın yuhalanmasını eleştiririm. Mehmet Özdilek'in alkışlanması bu maçla ilgili değil Beşiktaşlılığı ile ilgili bir durum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA