Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Oyunu elinizden kaçırmak...

Süper Lig gerçekten Fenerbahçe için de Konyaspor için de enteresan başladı. İlk yarıyı tamamen kontrolü altına alan bir Fenerbahçe vardı. Tempoyu istediği gibi ayarlıyor, oyunu istediği bölgede oynuyor ve hiçbir savunma zafiyeti yaşamıyordu. Ve oyunu da 2-0'a getirdi F.Bahçe. İlk yarı bittiğinde hepimiz Fenerbahçe'nin ilk maçı çok rahat aldığı bu sene lige çıkan Konyaspor'un da yetersiz olduğu düşüncesindeydik.
İkinci yarı başladı, her şey yavaş yavaş değişiyordu. İlk yarıda rakibini orta sahada karşılayan Konyaspor önde basıyor, F.Bahçe ise Konyaspor'un ekmeğine yağ sürercesine oyunu geriden stoperlerle pas yaparak başlatıyordu. Ama burada Konyaspor'un istediği oldu, pasla çıkamayan F.Bahçe pozisyonlar yemeye başladı ve Konyaspor penaltı kazandı. Mert kurtarınca ve oyun 2-0'da kalınca F.Bahçe'ye oyunun tekrar ele aldığı düşüncesi geldi ancak hiç de öyle olmadı. Ve oyunu elinden kaçıran Ersun Yanal oyuncu değişikliklerine başladı ve işte en büyük yanlışlar burada yapıldı. Sahanın en dinamik futbolcusu Alper oyundan çıktı, yerine bir pas oyuncusu olan Salih Uçan girdi. Ama oyun anlayışı aynen devam etti Fenerbahçe'de.

DİZİLİŞ DEĞİŞMELİYDİ
Değişmesi gereken oyuncular değil, oyunun formatıydı aslında...
Ama bunu yapmadı Ersun Yanal. Kuyt-Webo değişikliğinden sonra Webo'yu kenarda kullanma anlayışı ne F.Bahçe'nin topu önde tutmasını ne de topa sahip olmasını sağladı. Oyun tamamen Konyaspor'un bulduğu pozisyonlar ve akabinde gollerle sonuçlandı. Dünkü ikinci yarıdaki fotoğrafın özeti Ersun Yanal'ın lige kötü bir başlangıcı oldu. Umuyorum F.Bahçe için özellikle Arsenal maçı çok daha farklı olur.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA