Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Doğru savunma

Real Madrid maçı sonrası Galatasaray'da teknik adam krizi ve Mancini'nin takımın başına gelişi... Herkes Mancini'nin bu kısa sürede nasıl bir fark yaratacağını düşünüyordu. Oyuncu seçiminden çok, oyun anlamında nasıl bir Mancini izleri görecektik? Bunun da en belirgin farkı Hakan Balta-Riera tercihi, tek santrforda Drogba ve arkasında Sneijder'i kullanması oldu. Sistemsel anlamda mutlaka rakamlardan bahsadeceksek İtalyan teknik adam, daha önce çalıştırdığı takımlarda uyguladığı 4-4-1-1'le başlattı Galatasaray'ı.
Peki bu Galatasaray'a ne getirdi? Evet Galatasaray ilk yarıda zaman zaman kısa süreli baskı yedi ama pozisyon üretemese de topun kendisine kalmasını sağladı. Bu da rakibin baskısını kırdı. Sarı-Kırmızılılar golü üçlü savunması olan Juventus'a karşı direkt oynadığı topla buldu. Tabii ki bu golde İtalyan ekibinin defans-kaleci anlaşmazlığı oldu ancak üçlü savunma zaafının direkt oyunla cezalandırılması önemliydi.

GEREKSİZ BİR PENALTI
İlk devre Galatasaray'ın istediği gibi oynandı. İkinci yarıda beklenen Juventus baskısının artacağıydı. Öyle de oldu. Yine iyi takım şekliyle kalesini savunan Galatasaray'ın bu devrede yapamadığı şey, topa sahip olmaktı. Galatasaray topa fazla sahip olamaması Juventus'un atak devamlılığını sağladı. Umut- Sneijder değişikliği ne kadar doğruysa, Amrabat-Riera değişikliği fayda değil zarar getirdi. Çok gereksiz bir penaltı oyunu 1-1'e getirdi. Bundan sonra 2-1'e gelmesini beklemek de çok doğaldı. Beklenmeyen ise skorun 2-2 olmasıydı. Yine yüksek top, yine Drogba marifeti, Umut'a golü attırdı. Bazen futbolda 3 dakika bile çok uzun bir süre gibi gelebilir. Dünkü maçta aynen böyle bir son üç dakika yaşandı ve Galatasaray, çok stratejik bir beraberlik aldı.

MAÇIN ADAMI: DİDİER DROGBA

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA