Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Defansın kötüyse..

Akhisar deplasmanı Beşiktaş için ligdeki pozisyonu açısından çok önemliydi. Beşiktaş sıralamada yukarıda. Ancak oradaki takımların arasındaki mesafelerin daralması nedeniyle bu maçı kazanmak çok önemliydi Beşiktaş için. Bu karşılaşmada cezası biten Bilic artık kulübede, sakatlığı geçen Oğuzhan da sahadaydı. Başlangıçtaki bu görüntü böyle bir maçın işaretlerini daha ilk dakikalarda verdi.
Beşiktaş'ın sezon başından beri en büyük silahı savunma organizasyonunun doğrularıydı. Ancak dün gece yenen üç gol de savunma hattının yanlışlarından geldi. Yani Beşiktaş'ın en büyük kozu olan savunması dün en büyük zaafı oldu. Evet, 6 gollü maç seyir zevki açısından çok iyiydi ama futbolun doğruları açısından değerlendirirsek aynı şeyi söyleyemeyiz.
Oğuzhan'la ne yapmıştı Beşiktaş... Savunmadan çıkışta Oğuzhan orta sahaya şekil vererek fark yaratıyor ama savunmayla bütünleşmeyi zaafa uğratıyordu. Tabii ki Fernandes-Oğuzhan alışverişi Beşiktaş'ın yaratıcılığında çok önemli. Defans hatalarıyla birlikte, Olcay'ın gol atmasına rağmen geçen seneki performansından uzak oluşu, Fernandes'in de başrolü alamayışı bu beraberlik sebebi olarak gösterilebilir.

AKHİSAR KAZANÇLI
İkinci yarıda oyun 3-3 geldikten sonra iki takım için de orta sahanın kolaylıkla geçildiği bir maç izledik. Hamza Hoca'nın Sertan değişikliğiyle topu daha çok sahip oluşunu, Bilic'in de Atiba'yı oyuna sürerek oyunu tekrar ele alışını izledik. Bu dakikadan sonra oyunun karakteri golün habercisi gibiydi ama maç aynı skorla bitti. Kim kazançlı diye sorarsanız, ligdeki konumu itibariyle Akhisar derim.
Bundan sonra Beşiktaş'ın ligdeki seyrini belirleyecek olan Karabük, Kayseri ve Konya maçları var. Kolay bir seri gibi dursa da ligin karakteri inanın çok farklı.

MAÇIN ADAMI: BİLAL KISA

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA