Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

En temel sorun...

Beşiktaş adına lider Fenerbahçe ile puan farkını koruma ve ilk yarıyı nerede bitirebileceği anlamında çok önemli bir iç saha maçıydı.
Rakip Sivasspor, bu haftaya kadarki savunma anlayışının aksine rakibi orta sahada karşılayarak başladı ama erken yedikleri gol onları mecburen daha iyi bildikleri hücum oyununa döndürdü. Ne var ki bu duruma adapte olana kadar çok net 4-5 gol pozisyonu verdi Beşiktaş'a... Yani skor bir anda Beşiktaş lehine 3-4 farka dönebilirdi.
O kadar acemice ve beceriksiz son vuruşlar vardı ki yani golü kaçıran taraf hep Beşiktaş oldu.
Evet belki Beşiktaş net pozisyon üretiyordu ama ilk 20 dakika dışında iyi oyundan bahsetmek mümkün değil. Kalitesi çok düşük bir maç oldu. Bana göre Necip'in stoperde oynayışı, onun savunmacı özelliğinden değil Bilic'in Atiba'yı orta sahada kullanma isteğinden doğdu.

EKSİKLERİN ALTERNATİFİ YOK
İkinci yarı için beklenti oyunun temposunun artması yönündeydi... Tempo artmadı ama yavaş yavaş oyun üstünlüğünü eline alan bir Sivasspor ortaya çıktı.
Beşiktaş, oyuncu değiştirdikçe takıma bir katkı oluşacağına tam tersine daha zaaflarla dolu yetersiz bir oyun çıktı ortaya. Genç Muhammed, hala umut edilen Mustafa Pektemek, özellikle de Holosko hiç fark yaratamadı Beşiktaş adına dün akşam. Beşiktaş'ın en çok sorgulaması gereken de bu oyun da dahil son haftalara baktığımızda skor avantajı yakaladığı halde oyunu ele alamaması ve rakibi skorun içinde tutması. Bu eksiklik, Beşiktaş'ın en temel sorunu!
Oğuzhan'ın, Veli'nin ve savunmada Sivok'un hiçbir alternatifinin olmayışı tabii ki etkiledi Beşiktaş'ı ama bu kadar pozisyona girebildikten sonra eksiklik temelinde bu maç özelinde çok da yeterli bir mazeret olduğunu söyleyemeyiz. Gelecek haftaki Kasımpaşa maçı, ilk yarı açısından aşağıdan gelen rakipleri yakalayacağını mı yoksa liderin en yakın takipçisi mi olacağı yönünden belirleyici olacaktır.

MAÇIN ADAMI:
YOK

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA