Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Jones 1-2 sezon ancak...

Beşiktaş, Jermaine Jones ve Dany'yi renklerine bağlayarak devre arası transferini noktaladı. Bu transferleri nasıl buluyorsunuz?
Özellikle Dany transferi Beşiktaş kamuoyunda tepki buldu. Ama bu oyuncunun gelişinden çok G.Saray'ın vazgeçişi gibi olmasından kaynaklandı. Bence bu bakış açısı doğru bir bakış değil. Çünkü Beşiktaş'ın bu seneki hedefi doğrultusunda mevcut stoperlerine baktığımızda ben Dany'nin teknik anlamda doğru bir transfer olduğunu düşünüyorum.
Özellikle oyunu önde oynamak isteyen bir oyun anlayışında Dany'nin fayda sağlayabileceğini düşünüyorum. Jones'a gelince bence doğru bir transfer. Ama bütün bu transferlerde asıl kriter ne yapacağı, bu çok önemli...

32 yaşındaki Jones birkaç idman sonra sakatlandı. 2-3 hafta oynayamayacağı söyleniyor. Jones Beşiktaş'a sakat mı geldi, yorumunuz ne?
Tabii ki günümüzde futbolcu yaşının uzadığını söylemek mümkün. Yani Jones Beşiktaş'a bir iki sezon fayda sağlayabilir gibi görünüyor. Düşünülen katkıyı sağlarsa olumlu transfer olarak bakılabilir. Sakatlığa gelince; Beşiktaş bu tip sıkıntılarıyla gündeme geliyor. Ama ben bunun Beşiktaş'a özel bir durum değil, futbola dair bir durum olduğunu düşünüyorum.
Tabii ki bu sakatlık süresi Jones'ın bu sezonki katkısını olumsuz etkileyebilir. Bu yaştaki transferlerin belki de handikaplarından biri de bu.

ÖZEN BASKI ALTINDA
Önder Özen son günlerde sık sık TV'lere bağlanıyor ve camiaya mesajlar vermeye çalışıyor. Özen sizce büyük bir baskı altında mı?
Baskı altında olduğunu düşünüyorum. Çünkü kısa vadede alınan kötü sonuçlar sonrası sportif direktör de teknik direktör gibi soruların muhatabı oluyor. Özen bunu yaşıyor. Beşiktaş bir proje kararı vermiştir. Bu gerçekleşen değil gerçekleşecek bir projedir. Bu anlamda beklenilmesi gerektiğine inanıyorum. Baktığınızda stadı olmayan, 4 maç ceza alan, mali yapısı nedeniyle transfer bütçesi kısıtlı olan bir takımla şampiyonluk kovalanılması çok da gerçekçi bir sportif hedef değil açıkçası. Tabii ki eleştirilecek birçok yön var ama sportif hedef özellikle stadına kavuştuktan sonra şampiyonluk olarak belirlenebilir.

Beşiktaş'ın şampiyonluk şansını nasıl görüyorsunuz?
Beşiktaş bu yarışın içinde olacak. Ama baktığımızda F.Bahçe'nin gerek puan gerek kadro yapısı olarak rakibinin G.Saray olduğunu düşünüyorum. Ama Beşiktaş'ın ligi nasıl bitireceği, siyah-beyazlıları gelecek seneye taşıyacak en önemli kriterdir.

KULÜPLER BİNALARIYLA DEĞİL SPORTİF BAŞARILARIYLA VARDIR
Biliç, "15 milyon taraftarın baskısı üzerimde" dedi. Beşiktaş'ta herkes bu kadar baskı altında mı?
Teknik adamlık, futbolculuk zaman zaman bu baskıyı hissettirir. Bunlar futbolun içindeki olağan baskılardır. Böyle bir büyük kulüpte çalışıyorsanız, böylesine seyircisi olan bir takıma hizmet ediyorsanız zaman zaman bunu hissedebilirsiniz. Teknik adamlığın önemli bir yönü de bu baskıyla başa çıkabilmenizdir.

Stat inşaatının bu kadar gündeme gelmesi, yazılıp çizilmesi doğru mu?
Kulüpler tabii ki binalarıyla değil renkleri ve sportif başarılarıyla vardır. Ama günümüzde bir stadınız olması, kendi sahanızda oynamanız ve rakibe deplasmanı hissettirmeniz özellikle Beşiktaş seyircisini göz önüne aldığınızda çok önemlidir. Mali getirilerini bir yana bırakıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA