Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Yeni transferler avantajlı başlıyor

Beşiktaş'ta Demba Ba transferi, kadrodaki Cenk Tosun, Mustafa Pektemek ve Ömer Şişmanoğlu gibi golcüleri nasıl etkiler?
Futbolda rakiplerle yarıştığınız kadar öncelikle takımın içinde de ilk 11 yarışı vardır. Futbol böyle bir olaydır. Bu bölgeye şimdi 4 aday var.
Rekabete tabii ki Demba Ba avantajlı başlıyor. Diğer üç oyuncu da burada şans alma çabası içinde olacak. Ama zaten Mustafa Pektemek ve Ömer Şişmanoğlu iki senedir Beşiktaş'ın kadrosundalar. Cenk Tosun ve Demba Ba ise yeni transfer olmanın avantajıyla rekabette bir adım öndeler.

Demba Ba transferiyle elinde 4 forvet bulunan Bilic, önümüzdeki sezon tek forvet mi çift forvet mi oynar?
Bilic'in belirleyeceği bir oyun şekli bu. Ama geçen sene gördük ki oyun sisteminde çok fazla, hatta hiç denecek kadar bile oynamadı Hırvat teknik adam. Yani hep tek santrfor kullandı. Bakalım bu sene oyun anlayışında değişiklik olacak mı?

NET BİR SAVUNMACI ALINMALI
Rakiplerine göre daha az, 10 milyon Euro'luk transfer bütçesi olduğunu açıklayan Beşiktaş'ın birkaç tane daha üst düzey transfer yapmasını bekliyor musunuz?
Beşiktaş bütçesinin büyük bölümünü santrfora harcandı, bu da normaldir. Kadro olarak daha da iyi olmaları gerekirken geçen sezona göre kayıplar var. Ben Beşiktaş'ın 2-3 isimle daha anlaşarak transferi kapatacağını düşünüyorum.

Beşiktaş'ta hangi bölgelerde takviyeye ihtiyaç var?
Kenar oyuncusu ve orta saha bana göre takviye yapılması gereken yerler. Bir de geçen sezon o bölgede zaman zaman Necip'le oynandığını da düşünürsek çok net bir savunmacıya ihtiyaç var.

STAT BİTİNCE BİLET BULAMAYACAKLAR
Beşiktaş şu ana kadar 4 bin civarında kombine satabildi. İki sezondur iç saha maçları konusunda kaos yaşayan ve bu çapta bir kulüp için bu kayıp maddi manevi neyi ifade ediyor? Bu rakam az evet ama stat bitince kombine bile bulunamayacağını düşünüyorum.
Çünkü Beşiktaş için gerek kombine satışı sayısında gerek mali yapıda stadın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden stadın bir an önce bitmesi büyük önem taşıyor. Bugün kombine satışı için taraftar bulamayan Beşiktaş, stat bittikten sonra taraftara yer bulamayacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA