Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Gerginlik ve telaş

Fenerbahçe'nin puan kaybı sonrası zirveye çıkma şansı yakalayan Beşiktaş, Rize deplasmanında oyunuyla tatmin etmedi. Liderlik şansı Beşiktaşlı oyuncular üzerinde baskı yarattı mı?
Tabi ki gerginlik yarattı... Bu gerginliğin sonucu ise acelecilik, telaş ve beceriksizliğe sebep oldu... Özellikle oyunun son bölümünde baskı Beşiktaşlı oyuncuların üzerinde çok net hissedildi. Ama yine geçmişle kıyaslandığında Beşiktaş'ın çok daha deneyimli bir kadrosu var. Bir şekilde oyun değilse bile tabela istediği şekilde oldu Beşiktaş'ın...

Bilic'in sahaya sürdüğü 11 ve Rize'nin gördüğü kırmızı kartlar sonrası yaptığı oyuncu tercihlerine katılıyor musunuz?
Bence Bilic, kadrosundaki en doğru kadroyla başladı. Evet Oğuzhan'ın son haftalarda çok formda olmadığını söyleyebiliriz. Ancak dün Atiba'nın yerinde oynadı ki iş yapan oyuncudan servis yapan oyuncuya dönüştü.. O yüzden farklı bir Oğuzhan performansı izledik... Oyun 11'e 9'a döndükten sonra yapılan Veli-Atiba, Olcay-Kerim değişiklikleri ise kenarda başka bir vuruş santrforu olmadığı için bana göre doğruydu.

Beşiktaş'ın önceki karşılaşmalara göre daha az üretken olduğu gözlendi...
Beşiktaş'ın dün akşamki performansı nasıldı diye sorarsanız, yetersizdi tabii ki... Özellikle 11'e 9 oyunda bir tane dahi gol poz-i yonu üretemedi. Tabii ki bu durumda gerginlik, acelecilik ve sakin olamamak Beşiktaş'ın en büyük eksikliğiydi...

Demba Ba'nın fiziksel düşüş yaşadığı, Sosa'nın ise giderek üzerine koyduğu görüşlerine katılıyor musunuz?
Demba Ba, dün akşam için yetersizdi. Ama Beşiktaş'ın takım halinde kötü bir gününde olduğu göz önüne alındığında Demba Ba'nın fiziksel anlamda düşüş yaşadığını düşünmüyorum. Beşiktaş adına dün gece en yaratıcı, oyunu en çok zorlayan oyuncu kesinlikle Sosa'ydı... Ki bir gol atarak ve penaltıyı yaratan isim olarak iyi oyununun mükafatını gördü.

Beşiktaş ligin en fazla deplasman galibiyeti alan takımı... Bu özelliğiyle, Beşiktaş için şampiyonluğun en büyük adayı diyebilir miyiz? Liderlik tabii ki her zaman güzeldir ancak önemli olan 34. hafta sonunda lider yani şampiyon olmaktır. Beşiktaş, iki sezondur ev sahibi avantajına sahip olamadığı için deplasman adaptasyonunu diğer takımlara göre daha yukarıya taşıdı. Ancak unutulmamalı ki Fenerbahçe ve Galatasaray, Beşiktaş göre ev sahipliği avantajına sahip.

En yüksek not 8
Jose Sosa

En düşük not 4
Olcay Şahan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA