Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Zor ve kolay

BiliC'in Demba Ba'yı yedek bırakıp ilk 11'de Opare tercihi için ne diyorsunuz?
Ben, Bilic bu kadro içinde yabancı matematiğine de takılsa bir şekilde o problemi çözer ve Demba Ba ile maça başlar düşüncesindeydim ama öyle olmadı. Bunda Demba Ba'nın son haftalardaki pefrormansının da etkisi vardır muhakkak. Buna rağmen sahada rakip için her zaman en büyük tehdit olan Demba Ba'yı yanında oturtması bana göre doğru bir oyun başlangıcı değildi. F
enerbahçe ve Galatasaray'ın puan bıraktığı Avni Aker'den alınan üç puan, şampiyonluk yarışında fark yaratır mı?
Beşiktaş için en önemli şey, fikstürü elimize aldığımızda ve kağıt üstündeki rakiplerine baktığımızda en önemli iki maçından biri olan Trabzon deplasmanında kazanıp üç puanı cebine koymasıydı. Bu da Beşiktaş için yarışın boyu kısaldıkça zorlukların da azaldığı anlamına geliyor.
Bana göre siyah-beyazlılar, son 5 haftaya girerken çok ama çok önemli bir iş yaptı bu üç puanla ve rakiplerinin bile aynı düşüncede olduğunu sanıyorum. Ama Fenerbahçe-Balıkesirspor maçında da gördüğümüz gibi bazen sahadaki oyun, maçın isminden daha farklı hikayelere dönüşebiliyor. Bu yüzden kalan maçları da zor veya kolay diye değerlendirmemek lazım. Gerçekten bu yarışta finale yaklaşırken rakipleri zor ya da kolay diye ayırmanız artık mümkün deği. Zorun nasıl kolay, kolayın da nasıl zor olduğunu bu hafta herkes yaşadı, gördü.

Beşiktaş'ta maçın adamı kimdi?
Avni Aker'deki mücadeleye şöyle bakmak lazım: Bir kere ilk yarı futbol kalitesi açısından çok kötü bir oyun izledik. Ne hücum zenginliği ne de oyun estetiği vardı. Yapılanlardan çok yapılamayanların ilk yarısıydı. İkinci yarıda ise 'anlar' öne çıkardı oyuncuları. İkinci yarının bütününde Sosa, mücadele olarak olmasa da skoru değiştirmesiyle Demba Ba, Gökhan Töre'nin eski günlerinden az da olsa kesitler sunması ve Atiba'nın dengede oyunu. Ve kaleci Günay'ın her hafta üstüne koyarak oynamaya devam etmesi. Günay artık mecburiyetten değil performansından dolayı tercih edilen isim haline geldi. Bence maçın bireysel olarak öne çıkan isimleri bunlardı.
Son olarak; Cüneyt Çakır'ın Sivok'un pozisyonunundaki dirsek yorumu gerçekten çok ciddi bir hakem yanlışıydı. Umuyorum pozisyonu göremediği için böyle davranmıştır.

En yüksek not 7
Jose Sosa

En düşük not 3
Erkan Zengin

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA