Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Demba Ba’nın yerini doldurmak kolay değil

Beşiktaş formasıyla bir sezonda en çok gol atan yabancı rekorunu egale eden Demba Ba'nın yerini gündemdeki Remy ve Mitroglou gibi isimler doldurur mu?
Doğru oyuncuyu bulmak kolay değil. Hele santrfor mevkiinde istediğiniz oyuncuyu bulmak çok zor. Rakamlar çok yukarıya çıkıyor. Beşiktaş'ın Demba Ba ve Atınç transferlerini çok önemli ticari kazanımlar olarak düşünüyorum. Bu isimlerden kazanılan rakamlar doğru kullanılırsa Beşiktaş kadrosuna çok önemli takviyeler yapılabilir. Ama iyi santrfor bulabilmek gerçekten dünyadaki tüm takımlar için çok zor bir iştir.

Beck takviyesi kaliteyi artırır
Beşiktaş'ın Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'dan renklerine kattığı sağ bek Andreas Beck transferini nasıl
değerlendiriyorsunuz?
Öyle veya böyle sezon başı ve devamına baktığımızda Serdar Kurtuluş geçen sene Beşiktaş'ın sağ bek olarak işini görmüştü. Bana göre bu bölgeye Andreas Beck ile yapılan takviye doğru yapılmış bir takviyedir. Bu transferi takım kalitesini ve rekabeti artırmak için doğru bir adım olarak görüyorum.

Beşiktaş'ın çok net bir savunmacıya ihtiyaç var
Beşiktaş tandeminde Tomas Sivok ve Atınç Nukan ile yollar ayrıldı. Bu kayıplardan sonra stopere sadece bir takviye yapılması yeterli olur mu?

Burada Pedro Franco'nun performansı ve durumu önemli olacaktır. Ama Beşiktaş'ın kesinlikle çok net bir stopere ihtiyacı var. Kadro kurgusunu yaparken iki stoper ya da o bölgede de kullanılabilecek bir bek alınması lazım. Sadece stopere değil, üstüne basa basa söylüyorum çok net savunmacı kimlikli bir stopere ihtiyacı var Beşiktaş'ın. Ve kadro planlaması için bu seçimin deneyimli bir oyuncudan yana yapılması çok önemli.

Şenol Güneş güven veriyor
Özellikle gençler ve kendine güvenini kaybetmiş yıldızlarla çalışma konusunda uzman olan Şenol Güneş, bu anlamda Beşiktaş'a nasıl bir katkı sağlar?

Genel olarak değerlendirmek lazım. Bu tip katkı sağlamak futbolculara güven vermekten geçer. Şenol Güneş'in baktığı kadar oyuncunun da buna bakışı çok önemli. Mesela Şenol Güneş'in gelişiyle Oğuzhan Özyakup'tan yeni sezonda çok daha yüksek bir performans bekliyorum.

F.Bahçe hem seçenekli hem nitelikli kadro oluşturuyor
Transferin en çok ses getiren kulübü Fenerbahçe... Şu ana kadar takıma katılanlar ışığında sarı-lacivertlilerin transfer politikasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Geçen sene bir oyuncu transfer eden F.Bahçe'nin bu sene böyle bir transfer taarruzuna geçmesini heyecanla takip ediyoruz. Çok önemli katkılar sağlayacak isimler aldılar ve adları yine böyle isimlerle geçiyor. Kjaer, Fernandinho, özellikle Nani gibi. Seçenekli ve nitelikli bir kadroya doğru gidiyor F.Bahçe. Manchester United sonrası Nani'nin kariyerinin nereye doğru gideceği F.Bahçe'de belli olacak gibi görünüyor. Umarım F.Bahçe açısından Nani performansı istenilen gibi olur.

Bu transferler takımı bir üst seviyeye taşır
Fenerbahçe'de takımdan gönderilenler ve transfer edilenleri göz önüne getirince yapılan hamleler sarı-lacivertli takıma nasıl katkı sağlar?

Transfer hamlelerine kadro yenilemesi olarak bakarsak ben taşıyacağını düşünüyorum. Doğru işler yapıldığını düşünüyorum. Futbolda bu kararlar gayet doğallıkla karşılanmalı. Bekir İrtegün ve Selçuk Şahin de açıklamalarında da olayı ne kadar olgun ve doğal karşıladıklarını ifade ettiler. Dediğim gibi bence F.Bahçe ihtiyacı olduğu bir değişimi geçiriyor. Tabii ama önemli olan en sonda oluşturduğunuz kadrodur. Bunu da futbolsever olarak heyecanla bekliyoruz.

Podolski futbolu mu parayı mı seçecek?
Galatasaray'ın Lukas Podolski transferini nasıl değerlendiriyorsunuz? Alman futbolcu sarı-kırmızılı takıma nasıl bir katkı sağlar?

F.Bahçe'nin Nani transferinin yanında G.Saray'ın Podolski transferi Avrupa'da isim anlamında önemlidir. Tabii bu isimleri en iyi zamanlarında yakalayamazsınız ama yaşlarına baktığınızda 3-4 sene verim alınabilecek futbolcular. Tabii bunların kariyeri geriye de gidebilir. Podolski'nin son dönemde yaşadığı gibi dalgalanmalar olacaktır ve bunu yukarıya doğru çevirmek Podolski ile ilgilidir. Futbol oynamaya mı devam etmek istiyor, para kazanmaya mı? Bunun cevabı performansta çok belirleyici oluyor.

Trabzon gibi Şota'nın da iyi performansa ihtiyacı var
Trabzonspor ani bir değişimle Ersun Yanal'ın yerine Şota'yı göreve getirdi. Daha önce Kayseri ve Kasımpaşa'yı çalıştıran Gürcü teknik adam Trabzonspor'da başarılı
olur mu?
Ersun Yanal ile Trabzon'un yollarını ayırmasını geçen sezon yapılan işlerden dolayı çok doğal gördüm. Beklediğim bir işti. Hemen bir gün sonra Şota'nın gelmesi de yönetimin bu duruma hazırlıklı olduğunu gösteriyor. Şota çok sevilse de teknik adam olarak çok başarılı olabilmiş bir isim değil. Hepimizin sempatisini kazanmış ama futbol kazanımı olamamış bir teknik adam şu ana kadar. Umarım Trabzon'da istediği performansı sergiler. Trabzonspor gibi Şota'nın da böyle bir performansa ihtiyacı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA