Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

5. haftaya kadar beklemek lazım

Beşiktaş'ın üç maçlık lig performansını nasıl değerlendiriyorsunuz? Gelecek adına umut verdi mi?

5. HAFTAYA KADAR BEKLEMEK LAZIM

Bir kere evinde yani Olimpiyat Stadı'nda Trabzon'a kaybetse de lige çok çarpıcı deplasman galibiyetleriyle başladı Beşiktaş. Oyun anlamında en iyi futbolu ise ilk maçta Mersin'e karşı oynadılar. Ancak ilerisi hakkında öngörüde bulunabilmek için ligde 5. haftaya gelip takımların oyununun ne olduğunu görmemiz lazım. Bu Beşiktaş'ın yanı sıra ligdeki diğer takımlar için de geçerli.

Transferin son günü Beşiktaş'ın önceliği orta saha mı yoksa kaleci mi olmalı? Bu transferler gerçekleşmezse, hedeflerde şaşma olur mu?

ORTA SAHAYA TAKVİYE ŞART

Ben orta saha transferinin yapılacağı düşüncesindeyim. Cenk'in gidişi sonrası yaşanan kaleci sorununun bir şekilde çözüleceğini düşünüyorum. Orada asıl soru şu; Cenk'in gidişi sonrası alternatif bir kaleci mi yoksa birinci kaleci mi alınacak. Bunun kararını vermeli Beşiktaş. Bir sürü isim duyuyoruz ama herhalde Valdes olmayacak gibi görünüyor. Eğer teknik direktör Şenol Güneş ise bu işte son sözü söyleyecek olan tek isim o olmalıdır. Orta saha seçiminde ise elde neler var ona bakmak lazım. Hedef olarak gösterilen UEFA'da finale kadar gidebilmek için bana göre orta saha takviyesi şart.

Gaziantepspor maçıyla cezası biten Ricardo Quaresma, Medipol Başakşehir karşısında ilk 11'de kendisine yer bulur mu?

QUARESMA'NIN KREDİSİ KALMADI

4-0'lık galibiyetten sonra Şenol Güneş'in kadroyla oynayacağını düşünmüyorum. Ama ikinci yarıda Sosa'yı çıkarıp Cenk'i alması sonrası Quaresma'ya orada yer açılabileceğini düşünüyorum. Ama Quaresma'nın işi çok sıkı tutması gerekiyor. Çünkü Beşiktaş'a ilk geldiği gündeki krediye şu an sahip değil.

Cenk Tosun, Beşiktaş'ın birinci forveti mi olmalı yoksa Şenol Güneş, Mario Gomez ve Cenk Tosun ikilisi ile çift santrfor mu oynamalı?

CENK ÇOK FORMDA GOMEZ HAZIR DEĞİL

İşte tam da burada rekabetin performansı artırdığına şahit oluyoruz. Normalde bakınca, Mario Gomez gibi bir transferden sonra Gomez'in ilk santrfor olacağı düşüncesi olur. Ama Cenk'in bu rekabetle birlikte yükselen performansı belki de Şenol Güneş'i Gaziantep maçının ikinci yarısındaki gibi çift forvet kullanma düşüncesine sokabilir. Onu da önümüzdeki maçta göreceğiz. Bu arada Mario Gomez için de "Tam olarak hazır" dememiz çok zor.

Ramon Motta'dan sonra Dusko Tosic de sezona iyi başlamadı. İsmail Köybaşı sol bekte formayı kapar mı?

SOLDA TOSİC İLE DEVAM EDER

Beşiktaş'ın isim olarak belki de en zengin yeri sol savunması. Yeni transfer Dusko Tosic'i Şenol Güneş ilk tercih olarak kullanıyor. Ama birer haftalık performanslarla bir oyuncudan vazgeçmek kadroyu sekteye uğratabilir. O yüzden ben Şenol hocanın sol bekte Tosic ile devam edeceğini düşünüyorum.

Galatasaray ileri ucunda Burak Yılmaz ve Umut Bulut ile 3 kulvarda sezonu bitirebilir mi? Ne düşünüyorsunuz?

GALATASARAY'A SANTRFOR ŞART

Galatasaray'da o mevki için bir numara dediğin zaman oraya Burak Yılmaz yazılır. Belki Hamza hoca orayı biraz zorladı ama şimdi o da Burak Yılmaz'a dönmüş gibi görünüyor. Umut Bulut iyi bir alternatif mi, zaman zaman olabilir. Ama elinizdeki Burak ve Umut'la "Benim iki tane sağlam santrforum var" diyemezsiniz. Bu anlamda transferin son gününe de kalmış olsa o bölgeye transferin gerekli olduğunu düşünüyorum.

Volkan Demirel ve Cenk Tosun'un Milli Takım aday kadrosunda olmaması tartışma yarattı. Siz bu konuda ne düşüyorsunuz?

VOLKAN'IN ALINMAMASI SPORTİF BİR KARAR DEĞİL

Milli Takım'da çalışırken de "Milli Takımlar haftanın karması değildir" derdim. Böyle baktığımızda da Cenk'in neden alınmadığı çok doğru bir soru değil. Batuhan Karadeniz ise Fatih Terim tarafından farklı bir oyuncu tipi olduğu için alındı. Milli Takım kesinlikle haftanın karması mantığında kurulamaz. Eldeki kalecilere baktığımızda belki de en iyi durumda olan ismin Volkan olduğunu söyleyebiliriz. Volkan'ın alınmama nedenini sportif konuların dışında aramamız gerek.

A Milli Takım'ın Hollanda ve Letonya maçlarındaki şansı nedir? Umudun devamı için gerekli olan 6 puana nasıl ulaşırız?

HOLLANDA GALİBİYETİNE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR


Letonya'dan ziyade asıl hedef Hollanda maçı... Eğer kazanırsak yitirdiğimizi sandığımız umutlar 2016 için yeniden yeşerir ve çok farklı yere gelir. Umarım bunu başaracağız. Çünkü Türkiye'deki futbol ortamının buna gerçekten çok ihtiyacı var.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA