Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Emre Fransa’da olursa şaşırmam

Futbolcuya bakışımda çabukluk çok önemli bir kriterdir. Emre buna sahip bir oyuncu

Pozisyon bakımından kısır bir maçı geride bıraktık. 1-0 kazandık ama neden üretken olamadık?
Kime karşı olursa olsun, sonuçta bir hazırlık maçı oynuyorsunuz. İyi bir oyunu görmek tabii ki istersiniz ama bazen oyuncuların durumlarını görmeyi tercih edersiniz. Fatih Terim, hem oyunu hem oyuncuyu görmek istedi bu noktada. Ahmet Çalık'ı kullandı, orta sahada Selçuk İnan'sız Hakan Çalhanoğlu-Volkan Şen-Arda Turan üçlüsünün yer aldığı formasyonu görmek istedi. Fatih hocanın test ettiği her şey bunlardı. Çok üretken bir oyun çıktı mı, hayır. 1-0'a rağmen en az üretken hazırlık maçımızdı ama bu yaklaşımı da çok doğru bulmuyorum. Hazırlık maçları, "En iyiyi yapalım" mantığıyla bakılmaması gereken maçlardır. Önemli olan turnuvadaki hedef maçtır, 12'sindeki Hırvatistan maçında biz esas tabloyu göreceğiz.
Maç eksiği olan Caner, Arda, Burak gibi yıldızlarımızın durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Maç eksikliklerinin bir handikap yaratacağını düşünmüyorum. İlk sol kenar tercihi Caner olacak. Bu maçlarla eksiklerini gidereceklerdir. Arda'da da Caner'de de zaaf yaşayacağımızı düşünmüyorum. Belki Burak için bir parça daha zor bir durum var ama toplamda bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum.
Emre Mor ilk kez milli formayı giydi. Sizde nasıl bir izlenim bıraktı?
Çok genç bir oyuncu, benim futbolcuya bakışımda çabukluk çok önemli bir kriterdir. Emre buna sahip bir oyuncu, bunu gördüm. Oyun aklının da belli bir seviyede olduğu izlenimini verdi. Şunu söylemek gerekir, Euro 2016 kadrosunda görmek çok da şaşırtıcı olmayacaktır. 23 kişilik kadroda görürsek kısa sürede gösterdikleriyle hiç şaşırtıcı olmaz.
İngiltere maçıyla birlikte değerlendirirsek nasıl bir resim görüyorsunuz?
Bütün ipuçlarını hazırlık maçlarından almamak lazım... Parça parça işler hazırlık maçında ama bütün resmi oralarda göremezsiniz. Ben her zaman resmi maçları baz alırım. Ben çok iyi yerlere gelebileceğimiz izlenimini grup maçlarında aldım. Benim ölçüm grup eleme dönemindeki son performanslardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA