Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Golcü şart

Cenk’in performansına ve dün geceki maçın skoruna bakarak, “Forvete gerek yok” diyemeyiz

Sezonun ilk maçında siyah-beyazlı takımı nasıl buldunuz?
Takımların oyunları ve oyuncuları ile artık tanışmaya başlıyoruz. Bu senenin Beşiktaş'ı dün gece Alanya karşısında çok net bir skorla kazandı. Oyun çok doyurucumuydu veya oyun geleceğe dönük umut veren bir oyun muydu tabii bu tartışılır... Ama şöyle de bir gerçek vardır; bazı maçlar sadece kazanmak üzerine değerlendirilmeli... Böyle de bir skorla bitti oyun. Beşiktaş'ın hala ideal kadrosunu oluşturduğunu söyleyemiyoruz, transfer dönemi bitmediği için. Ben kalan günlerde transfer takviyeleri olacağını düşünüyorum.
Adriano'nun sakatlığı gelecek haftalarda Beşiktaş'ı nasıl etkiler?
Stoperde kimin oynayacağı konusunda etkiler Beşiktaş'ı... Stoper transferi kesinleşmediği için sol bekten çok savunmanın merkezindeki dağılım önemli Beşiktaş için. Alanya maçında bunu hissetmezsiniz ama zorluk seviyesi artacak maçlarda bu alandaki eksikliği mutlaka hissedersiniz. Adriano benim tahminimce 2-3 hafta oynayamayacak. Katkı anlamında bir şey söyleyemeyiz çünkü daha bir şey görmedik. Güneş'in elinde sol bek alternatifi Tosic kaldı. Belki Beck'i sol beke alıp, Gökhan'ı forma ile tanıştırabilir. Önümüzdeki maçlarda Necip'i stoperde görebiliriz.
Gomez'in yokluğunda Beşiktaş 4 gol buldu. Sizce Alman oyuncuyu aradı mı?
Bakın, Beşiktaş iyi bir santrforu her zaman arayacaktır. Kaliteli bir golcü bu takıma şart. Oturup, bir maç sonunda bu konuya nokta koymak olmaz. Beşiktaş, farklı seviyelerde maçlara çıkacak. Evet, dün Cenk kendine düşen görevi yaptı, iki gol attı ama bu performansa ve ligin ilk maçının sonucuna bakarak, "Forvete gerek yok" diyemeyiz. Dediğim gibi bu takıma, kaliteli ve güçlü bir golcü şart.
Dün maçta kimlerin performansını beğendiniz?
Net olarak öne çıkan bir isim söylemek zor. Genel anlamda Beşiktaş'ı beğendim. Geleceğe dönük iyi sinyaller verdi. Oğuzhan'ın mükemmel golünün yanı sıra performansından, Cenk'in istekli oyununu devam ettirmesinden, savunmanın bana göre hatasız oyunundan bahsedebiliriz. Bir aksama yönü olarak değil ama Sosa'nın performansını düşünürsek, Tolgay dün gece istenileni tam anlamıyla veremedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA