Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Bir ayağı çukurda

Galatasaray'a son 4 yılda üç şampiyonluğu getiren takımın istikrarlı ve kaliteli omurgasıydı. Dün bu omurgadan Chedjou ve Burak sakat, Melo İtalya'da, Selçuk da cezalıydı. Bir takımın oyun ezberini oluşturan omurganın bu kadar değişmiş olması Arena'da 90 dakikayı tenis maçına çevirdi. Burak bir yıldır arka adale sakatlıklarıyla uğraşırken, iki yıl önce kadrosunda Drogba'yı geçen sezon da Pandev'i bulunduran Galatasaray'ın sezona bir golcü daha almadan başlaması Finansal Fair Play ile değil ancak yönetim basiretsizliği ile açıklanır. Hamzaoğlu, eleştiriler karşısında gereksiz alınganlıklar gösteren, hatalarından ders çıkarmayı tercih eden bir teknik adam değil. Dün harika bir organizasyon ile golünü atsa da Podolski ile sağ kanat yürümüyor. O bölgeyi kurtaran Denayer'in müthiş dinamizmi.
Umut Bulut 32 yaşında ama hala gol atamayınca morali bozulan genç forvet edasında. Dün üç net fırsatın ikisini harcadı. Tabela geçen hafta Trabzon'da olduğu gibi dün akşam da Galatasaray lehine olduğu için kaçanlar belki çok hatırlanmayacak. Arena'da galibiyeti olmayan G.Saray'ın dün en büyük artısı oyun iştahıydı. Jose Rodriguez düşük profili ile geldiği Galatasaray'da önemli işlere imza atıyor. Defans göbeğinde Chedjou dönene kadar, Hamzaoğlu, Semih ile yola devam etmek zorunda. Ama artık oyunu aklı ve klasıyla oynayan Hakan Balta bu formayı Semih'e vermez. Gaziantepspor açık oynadı, berabere hatta kazanabilecek kadar da pozisyon yakaladılar. Geçen sezon Umut'un oynadığı maçlarda Sneijder'in çok gol attığı yazıldı, çizildi ama dün akşam da gösterdi ki Hollandalı Burak'a inandığı kadar, Umut'a inanmadığından ceza sahası dışından şutlarını Umut'un oynadığı maçlarda sıklaştırıyor. Dün akşam da çok denedi Sneijder. Hamzaoğlu'nun Yasin'e çok sıcak bakmadığı ortada.
Galatasaray, Burak Yılmaz'ın olmadığı dönemde Sinan Gümüş'ü parlatamazsa devre arasına kadar bir ayağı çukurda gider. Tüm transfer yanlışları, sakat ve eksiklere rağmen Galatasaray için Beşiktaş-F.Bahçe derbisinin olduğu haftada yolu bitmeyecekmiş gibi görünen Astana deplasmanı öncesinde üç puan büyük moral.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA