Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Omurga ve alternatifleri

UEFA'nın iki Avrupa finalinin ardından Haziran ayında milli takımlara iki maç oynatması tüm milli takım hocalarının kâbusu. Şenol Güneş için de en büyük açmaz bu. Fransa maçı öncesinde as oyuncularına şans tanısa sakatlık riski var -ki Cenk'i kaybetmişiz-. Bu yüzden dün Özbekistan karşısında Şenol Güneş, her mevkideki alternatif futbolcuları görmeyi tercih etti. Özellikle yüksek tempolu geçecek Fransa maçının ardından İzlanda deplasmanında yapılacak rotasyonda kullanabileceği oyuncuları teste soktu. Dünya Kupası'nın son sahibiyle oynayacaksak neden o seviyede bir takımla oynamıyoruz sorusu da var elbette. Bu fikstürü ayarlayabilmek kolay değil. Güney Amerika takımları zaten turnuvaya gidiyor. Almanya, İspanya, İngiltere'ye de öyle gel maç yapalım diyemiyorsun...
Bizim Mert, Merih, Emre, Yusuf ve Burak'tan oluşan iyi bir omurgamız var. Dün Merih yine yere sağlam basan ayaklarıyla tam not aldı. Sezonun sonlarına doğru düşen İrfan Can Kahveci dün akıllı işler yaptı ve orta saha için iyi bir alternatif olduğunu gösterdi. Stoper Alpay bir zamanlar hat-trick yapmıştı, dün de sağ bek Zeki Çelik harika bir sezonun sonunda attığı iki golle ideal 11'in adamı olduğunu kanıtladı. Fransa her mevkisinde 4 alternatifi olan bir milli takıma sahip, elbette ki bazı mevkilerde ilk tercih ile ikinci tercihimiz arasında ciddi kalite ve tecrübe farkı var ama ustalık da eldeki malzemeden en iyi sofrayı kurabilmekte. Burak Yılmaz bu yüzden çok kıymetli. Enes Ünal üzülerek söylüyorum "La Liga'da oynayan Türk santrfor" etiketiyle aday kadroya geliyor iki yıldır ama bir basamak çıkabilmiş değil... Sezonun flaş adamlarını elbette ki Şenol Güneş biliyor. Dün sonradan giren Abdülkadir Ömür, iki maçta da oyunun rengini değiştirecek yetenek ve elbette ki Yusuf Yazıcı. Oğuzhan ayrı bir paragrafı hak ediyor ama Fransa orta sahasına karşı Emre ve Okay idealimiz olmalı.

HELAL OLSUN OĞUZHAN'A
Bütün sezon yedek kulübesinde yanında oturttuğu Oğuzhan'ı milli takıma çağırınca, Şenol hoca, Oğuzhan'a "çok tatil yaptın, gel çalış" demiştir diye takılmıştım. Hocanın tecrübesi büyük, oyuncularına da evlat gibi yaklaşır. Evlat da ne kadar haylaz olursa olsun evlat işte. Oğuzhan dün resmen oynamadığı sezonun acısını çıkardı ve nefis top oynadı. İnşallah böyle devam eder ve "Oğuzhan 150 milyon Euro" esprileri altında ezilen kariyerinde beyaz sayfa açar.

İKİ MAÇ STRATEJİSİ VE SICAK HAVA...
Alanya ilk kez milli takıma ev sahipliği yaptı. Fransa maçını oynayacağımız Konya'da cumartesi akşam benzer hava şartları olacak. Önce Bakü ardından Madrid'de iki Avrupa finalinde sıcak hava ve nem oyun kalitesini etkiledi. Oyun stratejimizi çok iyi belirlememiz lazım, 72 saat sonra İzlanda ile deplasmanda oynayacağız. Premier Lig'de teknik adamlar bazen dişlerine göre rakibi fikstürde bir sonraki maçta gördüklerinde önlerindeki ilk maçta tempoyu düşük tutarlar. Fransa'dan bir, İzlanda'dan 3 puan stratejimiz olmalı... Güneş ve öğrencilerinin yolu açık, tüm milletimizin bayramı kutlu olsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA