Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Eğer paran yoksa fırsat transferi kovalıyorsun

Galatasaray, kulübesi için önemli isimler aldı. 11 için de Babel'i transfer etti. Ama taraftarlar büyük ve önemli isimler bekliyor. Fernando'nun gidişi büyük eksiklik olarak görülüyor. Bu süreci nasıl görüyorsunuz?

Transfer döneminde bir takımın omurgasına bakacaksınız önce. Galatasaray'da kaleci, stoper sorunu yok, santrforu üzerinde soru işareti var, 10 numarası belli. Geriye, giden Fernando kalıyor. Banega'ya teklif yaptılar, Arjantinli gelmek istese 'Gidin, Sevilla ile masaya oturun' derdi. Transfer bazen basittir. Fernando, teklif alınca gitmek istedi ve kulüpler anlaştı. G.Saray, sol kanadında genç ve gelişime açık adamlarla oynadı son yıllarda. Bruma, Rodrigues ve Onyekuru... Babel, onlar kadar hızlı değil ama çok daha usta ve bitirici vuruşlara sahip. "5 futbolcu alınmış, taraftar büyük transferler istiyor" meselesine gelince "Varsa paranız alırsınız." Sosyal medyadaki taraftarın yapısıyla tribündeki taraftar farklı. G.Saray son iki sezonda şampiyon olmuş, bu sezon kulübesini güçlendirmiş, eksiklerin elbette ki Terim de farkında. Bu devirde paran yoksa transfer kampa yetişmiyor. Eylül başına kadar Avrupa'nın büyüklerindeki kadro değişimini gözlemliyor ve fırsat transferi kovalıyorsun.

Mbaye Diagne gidecek mi kalacak mı? Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

G.Saray aynı hataya düşmemeli!
Galatasaray yönetimi de teknik kadro da Diagne'nin karakter yapısını Florya'ya geldikten sonra öğrenmediler. Futbol dünyasındaki herkes onun "arıza" futbolcu kategorisinde olduğunu biliyordu. Bir futbolcunun müzmin sakatlığı ya da iflah olmayan bir gece hayatı yoksa geriye kalan her şeyi düzeltebilirsiniz. Gariplik 6 ay önce gelen adamın sosyal medyasına binlerce insanın "Defol git" yazması. Sanki o gidince Agüero mu gelecek? Vedat dışında G.Saray ile adı anılan bir santrfor duydunuz mu? Mutlaka Florya'da bir liste vardır ama Banega'da Dimyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olup Fernando'yu kaybeden G.Saray, Diagne'de aynı hataya düşmemeli. Bir taliplisi varsa elbette satılır ama "Defol git" diyenler Şampiyonlar Ligi'nde oynayabilecek marka santrforların listesini versin, yanında fiyatları da yazsın lütfen.

Yusuf Yazıcı gitmek istiyor. Trabzonspor ise satmaya soğuk. Lille, sürekli kapıda. Bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yusuf büyük yetenek ama...
Trabzonspor, sezonu "Gelecek sezonun şampiyonluk adayı" olabilecek futbolla kapattı. Stoper ve santrfor almak istiyor. Avrupa Ligi ve A Milli Takım, Yusuf Yazıcı için vitrin olacak ama bu sezon Lazio ya da Lille'in 20 milyon Euro'nun üstüne çıkması zor. Lazio, Savic'i satarsa Fransızlarla kapışıp rakamı uçurabilirler. Trabzon yönetimi haklı, Yusuf'u satsalar ve takım sezona kötü başlasa, sebebi Yusuf'un eksikliği olmasa bile taraftar, sebebi bu bilecek ve yönetim yıpranacak. Yusuf da gitmek istiyorsa haklı, Avrupa treni her gün geçmiyor. Lille ve Lazio'yu ona yakıştıramayanlar zamanında Arda'nın gittiği Atletico Madrid'e de küçük takım diyorlardı. Yusuf büyük yetenek ama kendi takımlarındaki bir Feghouli, Visca ve Burak Yılmaz kadar vazgeçilmez değil. Kalırsa vazgeçilmez olabilir, giderse de Trabzon bir sonraki transferde yüzde alacağım anlaşması yapmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA