Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Okuyan ve düşünen ‘ADAM’A SAYGILAR


F.BAHÇE
gibi her sene Euroleague'in şampiyon adaylarından birinde dolu tribünler önünde oynama fırsatı, İstanbul gibi dünyanın en güzel şehrinde yaşama imkânı, Obradovic ile çalışma şansı ve üstüne güzel bir maaş... Hayır diyecek çok azdır, Gigi Datome de bunlardan biriydi. İmzalar atılır, yıldız sporcu şehre gelir. Sonrası kontrattaki sıfırların bir kenara koyulup aidiyet duygusu ve sahadaki performansın hikâyesidir. Datome 5 yıl boyunca aldığı her şeyin karşılığını verdi. Sosyal medya arşivine baktığımızda Moda ve Balat sokaklarında dolanan, bir kafede kitabını okuyan bir entelektüeli de görebilirsiniz. Çok okuyan ve çok düşünen adama saygılarımı sunuyorum.

Tek fark Kadıköy derbisi
G.SARAY iki sezon önce ligin ikinci yarısında Kadıköy'de berabere kalmış Trabzon, Beşiktaş ve Başakşehir'i evinde taraftar desteği ile devirip şampiyon olmuştu. Geçen sezonun da şifresi buydu ve benzer fikstürden Galatasaray yine 10 puan çıkardı. İki sezon önce iç saha maçlarında fire vermeyen ama geçen sezon evinde sürpriz puanlar kaybedip iki şampiyonluğunda da lig içinde uzun bir zaman deplasman problemini çözemeyen Terim'in takımı, bu sezon iki ezberden birini bozmalıydı. Geriden gelmeyi bırakacak ve ligi forse edecek, ya deplasman problemini çözecek ya da yarıştaki bu rakiplerine yine puan vermeyecekti. Bir devam filminin üçüncüsü böyle eksik kaldı. İçerde yine sürpriz puan kayıpları vardı; Konya, Ankaragücü gibi… Ama bu kez Başakşehir, 44 maçlık yenilmezlik serisine son verdi Türk Telekom'da ve pandemi öncesinde Beşiktaş beraberliği... Farklı olan ise Galatasaray'ın 20 yıl sonra Kadıköy'de kazanmış olması. Bugün 'yarıştaki G.Saray' ile 'kötü sezon geçiren F.Bahçe' arasındaki puan farkı altı. O ne derseniz; bu da zaten Kadıköy'deki 6 puan değerindeki derbiydi.

Mesele kadro derinliği
PANDEMİ arası sonrasında Portekiz'de Benfica son iki maçında ligde iddiası olmayan iki takımdan 6 gol yiyip 6 puanı yaktı. Barcelona, Real Madrid ile yarışında öndeyken iki beraberlik ile geride kalırken Trabzonspor'un başına gelen de farklı değil. Sörloth alternatifsiz... 'Yoksa oynar' denilen Ekuban, Nwakaeme sakatken bile yoksa... Obi Mikel'in gittiği bu takımda Sosa 3.5 ay sonra bu yaşında 90 dakika sahada kalıyorsa... Takımın göz bebeği Abdülkadir Ömür sezonun büyük bir çoğunluğunu sakat olarak geçiriyorsa, yarışta iki puan önündeki Başakşehir'in sadece son Galatasaray maçındaki değişikliklerine bir bakalım; mesele 5 oyuncu değiştirme rahatlığı değil. Okan Buruk sahaya kulübeden M.Topal, G.İnler, Gulbrandsen ve Berkay'ı aldı. Hüseyin Çimşir ise sarı kart gören iki oyuncusu Galatasaray maçı öncesi kırmızı görmesin diye onları kenara aldı. Hatalı hakem kararları, kaçan goller… Sezonun hikayesi uzun. Ama sadece şu kadro derinliği gerçeği bile çok şey anlatıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA