Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Santrforsuz ama kaliteli

Taylan, Selçuk İnan'ı hatırlatan asisti yaptığında dakika 62 idi ve 2-1 önde olan Galatasaray, 17 dakikadır baskı yiyor, Göztepe her an beraberliği bulacak futbolu oynuyordu. Geldiği günden bugüne 22 gol, 21 assitle tabelaya en çok katkı veren isim olan Feghouli, usta işi golü attığında akıllara elbette ki Hatay maçı geldi. O gün de Galatasaray 1-0 önde ve rakipten baskı yerken ikinci golü bulmuş ve tabelanın fişini çekmişti. Çekemediğinde olan zaten Kayseri beraberliğiydi...
Trabzon deplasmanı öncesi sarı kart sınırındaki Taylan'ı Etebo da olmayınca yedekleyecek bir oyuncunun olmadığı bir kadro var Galatasaray'da. İki bek, geçmişte Mariano- Nagatomo çizgisinden çok uzak ve hepsinden önemlisi geçen sezon Falcao sakatken, takımı taşıyan Adem Büyük ve az da olsa katkı veren Andone vardı. Dün Diagne yine ayaklarında ekstra 20 kg ağırlık varmışçasına gezinip kenara geldiğinde, Terim'in takımı santrforsuz ama pas yapan kısa boylu adamların oyunuyla maçın sonunu getirdi.
Kalede İrfan Can, defansın göbeğinde Alpaslan gibi çok önemli eksikleri olan Göztepe, ilk 13 dakikada kalesinde iki golü gördüğünde kroki olmuştu ama nakavttan kurtaran Soner oldu. Kalitesi kısıtlı bir kadro ile mücadele ettiler, rakip yarı sahada 6 kişiyle baskı yaptılar ama Galatasaray sezonun ilk haftasında Gaziantep'i defans arkasına derin oynayıp cezalandırdığı seviyesinden uzak olunca Feghouli'nin golüne kadar oyuna ortak oldular.
G.Saray'da Feghouli vazgeçilmez. Arda ve Belhanda çok çalıştı. Taylan fişi çeken yardımcı aktördü. Cumartesi günü Trabzon'da Terim'in iki bekinin Nwakaeme ve Ekuban karşısındaki performansı iki takımdan birinin 2021'e daha mutlu girmesini sağlayacak... Kazanmak için her seferinde 3 gol atmak zorundaymış gibi bir G.Saray ve "yemezsem bir atar kazanırım" ile kimlik değiştiren Trabzonspor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA