Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Her şey yanlıştı

Galatasaray ligin ilk yarısında evinde sürpriz Kayseri beraberliğini alırken, oynadığı futbol bir sonraki haftaya ışık saçan bir oyundu. Bu galibiyet serisinde ise vasat oyunuyla kazanırken futbolunu geliştirmesi gerekiyordu. Dün işte tam da bu yüzden lastik patladı. Hastalığı doğru teşhis edemezseniz tedaviyi yapamazsınız. Taylan dinlendiriliyor olabilir ama maç kadrosuna girecek kadar zindeyse dün iyi zeminde forma giymeliydi. Sonuçta orta saha merkezi ligin ilk yarısına göre değişti. Ligin lideri Başkent'te set oynamayı beceremedi. Birbirlerine yakın oynamayan, üçgen kuramayan futbolcular yüzünden Ankaragücü ikili sıkıştırmalarla Galatasaray'ın alevini çabuk söndürdü ve devreye önde gitti.
Sorun merkezdeyken, Galatasaray'ın iki kanadı iş yapmazken Feghouli oyuna girebilir, Belhanda da sırasını beklerdi. Dün Galatasaray 1-0 gerideyken ve sahada 11'e 11 iken yaptığı değişikliklerde bu maçı çevirebilecek diziliş ve oyun ezberine sahip değildi. Lobjanidze'nin golü ve Mohamed'in kırmızı kartıyla kalan dakikalar için "acaba"yı ortadan kaldırdılar.
Can derdinde olan Ankaragücü iki önemli eksiğine rağmen dün hem iyi alan savunması yaptı hem de mücadele gücünü düşürmeden ligin liderini devirmeyi başardı. Galatasaray elbette bu üç puanı çok arayacak. Aynı zamanda Mohamed'i de... Kötü zeminlerde bundan çok daha iyi hücum eden Terim'in kadrosunun dünkü performansı sadece ve sadece 11 tercihleri ve değişikliklerle açıklanabilir. Beş oyuncu değişikliğinin olduğu sezonda bazen 25. dakikada da oyuncu değiştirebilirsiniz. Siz değiştirmezseniz rakip tabelayı değiştirir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA