Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT TİMURLENK

Kaybeden yöneticiler!

Galatasaray ile Barcelona arasındaki fark şudur: Barça, Avrupa Kupaları'nda tarihinde 3. kez evinde 0-0 biten bir maçın analiziyle rövanş planlarını yaparken ve 3 gündür spor sayfalarında futbol konuşurken Galatasaray, Camp Nou'daki maçın son düdüğünden beri derbinin ertelenmesini konuşuyor. Torrent ve öğrencilerinin emeklerinden rol çalarsanız olacağı budur. Federasyon hava şartlarından dolayı toplu erteleme kararı almamış, Galatasaray resmi başvuruda bulunmamış, ikincilik hedefi olan Beşiktaş da yorgun ezeli rakibinin fikstür yoğunluğunu avantaja çevirecek takvimi bulmuş, elbette tarihinde oynamak ister derbiyi… Bu ülkede gençler futboldan soğuyorsa futboldan başka her şeyi konuşan, demeç savaşlarıyla kendi koltuklarının karizmasına cila atan yönetimler suçludur. Galatasaray, Barça maçı öncesi yorgun ve riske etmeyeceği futbolcularını kulübeye çeker sahaya da sarı kırmızı formalı 11 oyuncu sürer.
Şimdi gelebiliyorsak gelelim derbiye… Önemli eksikleri olan taraf Beşiktaş. Defans göbeği Welinton sakatlanıp Vida dönünce yine farklı ikiliyle kurulacak. Josef de Souza dönüyor. Pjanic'in oynaması zor. Son maçta Güven forma giyse de derbide Batshuayi'nin formayı almasını bekliyorum. Sivas deplasmanı, Kayseri kupa maçı ve Başakşehir karşılaşmalarında Beşiktaş'ın oynadığı futbol, yorgun Galatasaray karşısında topa sahip olmasını sağlar ancak çerçeveye yüzde 10 isabetle oynayan Önder Karaveli'nin öğrencileri, Barça maçı benzeri bir ruh haliyle derbiye çıkacak Galatasaray savunmasını aşabilir mi, işte o soru işareti. Galatasaray ilk kez 7 günde 3 maça çıkmıyor, çıkmayacak da… Barça maçından sonra iki maç iki galibiyet parolasının, erteleme manşetlerinin gerisinde kalması Galatasaray yönetiminin basiretsizliği… İki zorlu 90 dakikada da 50 bin taraftarını arkasına alacak Galatasaray için elbette mühim olan Barça rövanşı. Feghouli, Babel ve Van Aanholt yaş haddinden dinlenir de asıl soru; takımın en büyük silahı Kerem için risk alınır mı? Derbinin bir favorisi yok, kaybedenler ise iki kulübün yönetimleri ve amigoluğa soyunmuş bazı medya mensupları…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA