Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Beşiktaş Ronaldinho gelmedi diye dua etsin!

Beşiktaş'ta Ronaldinho transferi hayal kırıklığıyla sonuçlandı. Günlerdir başta Ahmet Nur Çebi olmak üzere siyah-beyazlı yöneticiler transferle ilgili açıklamalar yaptı. Sonuç hüsran, yorumunuz nedir?
Allah Beşiktaş yönetimini tutmuş kucağına almış, bir de iki yanağından öpmüş ki Ronaldinho transferi olmadı.
Böyle saçma sapan bir transferin zaten konuşulmaması gerekirdi. Kim akıl verdi, kim ön ayak oldu merak ediyorum. Ama şu kesin; bu Beşiktaş yönetimini Allah hala seviyor ki Ronaldinho konusunda direkten döndüler ve transfer gerçekleşmedi.

Bu süreçte yönetimin hatası var mı?
Ronaldinho'yu almaya kalkmak zaten başlı başına bir hata.
Futbolculuğuna kimse bir şey diyemez; çok iyi bir oyuncu ama bu adamın Avrupa'dan gitmesinin nedeni gece hayatı. Bu adam dünyanın en üst düzey gece hayatı olan şehrine gelecek. Şunu net söyleyebilirim, İstanbul gece hayatında dünyada her şeyiyle bir numaradır. Ve bu karakterde bir futbolcuyu İstanbul'da tutma şansları yoktu.

FERNANDES'İ DE GÖNDERİRİM

Fernandes'in istediği parayı vermeyen Beşiktaş, Ronaldinho'da 6 milyon Euro'ya kadar çıktı. Şimdi Portekizli, "Bana para yok diyordunuz" der mi?
Ben olsam Fernandes'i de anında gönderirim.
Bakınız, futbolcunun bir gece hayatı olacak, futbolcunun bir cinsel hayatı da olacak. Bu kimseyi ilgilendirmez, futbolcuyu ilgilendirir. Kimisi haftada beş kez, kimisi haftada iki kere yapar, yürüyemez. Bu futbolcunun kendi özel yapısıyla ilgilidir. Futbolcu gezecektir, ama ne zaman. Bunu da kendisi ayarlayacaktır. Ama ben hem gezerim, hem zıplarım, hem de top oynarım dersen, kesinlikle yapamazsın. Bu üçünün ancak birini yaparsın, ikisini değil.

DÖRDÜNCÜ HAKEM TELSİZLE UYARMIŞ!
TFF Pazar günü Kasımpaşa-Beşiktaş maçında kural hatası var mı yok mu diye kararını verecek. Siz nasıl bir karar bekliyorsunuz?
Ben hiçbir şekilde oyun kuralı ihlali diye bir karar çıkmasını beklemiyorum. Çünkü TFF bu hakemi hafta arası acilen İstanbul'a çağırdı. Hani bir laf vardır ya "Bayram değil, seyran değil eniştem beni neden öptü?" diye. Neden çağırdılar; iki şey aklıma geliyor. İlki, raporuna yazdığı cümleleri düzelttiler. İkincisi, gözlemci ve hakemlerle beraber ortak karar alma fikrinde birleştiler. Çok iyi bir yerden aldığım duyuma göre 4. hakemin ikinci top sahaya girdiği an kulaktaki telsizle hakemi uyardığı şeklinde bilgi var. 4. hakem bunu yazılı olarak verir mi, veremez. O zaman maçın tekrarına yönelik hiçbir ihtimal kalmıyor. Barış Şimşek'i bu olaylardan sonra FIFA listesine aldılar. TFF oyun kuralı ihlali yapan bir hakemi FIFA listesine alıp, sonra da "Liste belirlenmeden bu hakem kural hatası yapmış" derse dağlara taşlara yapmış olur!

AYSAL PSİKOLOJİK BASKI YAPIYOR
Geldiği günden bu yana takımı tanımadığını ve devre arası kampını beklediğini söyleyen Mancini'nin G.Saray'ından ikinci yarıda ne bekliyorsunuz?
Mancini daha üçüncü, dördüncü maçta takımı tanıdı ve yönetime de bu konuda görüşlerini bildirdi. Yönetim de şimdi o yolda ilerliyor. Basına bakıyorum, çok asparagas transfer haberleri var. G.Saray'ın "Alsak olur ama almasak da çok önemli değil" dediği oyuncular devamlı pompalanıyor. Tahmin ediyorum menajerler arayı kızıştırıyorlar. G.Saray da devreden çıkınca futbolcular ortada tek başlarına kalıyorlar. Mancini'nin G.Saray ile hedefi Chelsea maçı, lig ikinci planda. Çünkü ikinci de olsalar seneye yine Avrupa'ya gidecekler. Ama şu var, Mancini her geçen gün üzerine koyarak gidecektir, ama ne kadar koyar bunu kestirmek kolay değil.

Ünal Aysal, "8 puan önemli değil, şampiyonluk bize nasip olacak" dedi. 17 maçı düşününce sizce fark az mı?
Ünal Aysal psikolojik baskının peşinde.

G.SARAY, F.BAHÇE KADAR KOŞMALI

F.Bahçe ile G.Saray'ın arasındaki farkın kapanması için G.Saraylı oyuncuların en az F.Bahçeli futbolcular kadar koşması gerekir. F.Bahçe'nin en az 4 beraberlik, iki mağlubiyet gibi çok büyük bir puan avantajı var. Bunlar olurken G.Saray da hiç kaybetmeyecek. Nasıl olacak bilemiyorum...

F.BAHÇE TRANSFER YAPMAMALI
Fenerbahçe transfer yapmayacak gibi görünüyor. Sarılacivertlilerin devre arası transfer politikasını nasıl buluyorsunuz?
Çok doğru buluyorum. Ben de olsam yapmam. Nereye transfer yapacaklar ki. F.Bahçe zaten şu anda şampiyon da olsa seneye Avrupa'ya gidemeyecek gibi görünüyor. Bence şu ana kadar yaptıkları bile fazla. Seneye lige başladıklarında öbür seneye göre hareket etmeliler. Çünkü Türkiye'de bırakın futbolu, siyasi hayat da her an değişikliğe uğruyor. Ama bir şey uğramıyor, o da UEFA. F.Bahçe'nin bir şansı var o da UEFA'daki cezayı indirebilirler mi. Geçtiğimiz yıllarda bunun örnekleri var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA