Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Beşiktaş'ın en iyisi Çakır'dı!

Klasik bir Beşiktaş maçı. Hani 5 dakika daha olsa Beşiktaşlı taraftarlar gene komaya girecekler. Ama Beşiktaş yönetimi ve Zekeriya (Alp) artık "Beşiktaş'ın çok hakkı yeniyor, Beşiktaş hakemler yüzünden çok puan kaybetti" demesinler. Bilic dün gece çok şanslıydı. Çünkü defansının yaptığı bütün hataları, Cüneyt Çakır defansın arkasında libero gibi oynayarak temizledi, kapattı. 'Beşiktaş'ın en iyisi kim' derseniz ben 'Cüneyt Çakır' derim.
Mesela Kayseri'de Biseswar diye bir oyuncu var, sahadaki 22'nin en iyisi. Ama devreye hakem girince Biseswar'ın ne sesi kaldı ne nefesi. İki taraf da mücedele etti. Daha doğrusu mücadele eder gibi göründü. İlk yarı penaltı verilecek pozisyonlar var Kayseri lehine. Beşiktaş'ın attığı güzel bir gol var. Bu golde hem Almeida'nın pası hem Olcay'ın vuruşu güzel. İkinci yarı Kayserispor bakıyor ki Beşiktaş'ta fazla bir numara yok. 'Ben bu işi bitiririm' diyor. Mesela geliyoruz 60. dakikaya. Dany rakibini 30 metrede indiriyor. Hakem geliyor sarı kart veriyor. Neyin sarısı anlamak mümkün değil. Net kırmızı olması gerekir, yorumsuz. Peki o zaman ne olacak? Beşiktaş 10 kişi. Yani dünkü maça neresinden bakarsanız bakın bir hakem fiyaskosu var Kayseri açısından. Yarın Kayseri küme düşerse acaba Cüneyt ne yapar? Hani şeytanın avukatlığını yap- mayayım ama acaba birileri 'Nasıl olsa Fener şampiyon oldu. Heyecan bitmesin, G.Saray ile Beşiktaş ligin sonuna kadar ikincilik mücadelesi yapsınlar' mı istiyor! Futbol kalitesi kötü. İkinci yarı biraz pozisyonlar var, heyecan var. Seyredilmesi zor bir maçtı seyirci açısından. Ama maalesef Türkiye'de çok maç böyle oynanıyor. Ve hala bu kadar da olsa seyirci gidiyor ve bu maçları seyrediyorsa onlara bravo. Aslında seyirciye yazık oluyor. Bakınız penaltı pozisyonları ve bariz gol şansından kırmızıyı niye bu kadar çok uzattım. Türkiye'de bu konuda insanları aldatıyorlar ve yanıltıyorlar. Neden?
Çünkü görüntüleri saklıyorlar. Dünkü maçın 90 dakikasını bana versinler. Ekranı ikiye böleyim. Bir yarıda hakemin maç içinde ceza alanı dışında çaldığı faulleri görüntüye getireyim. Diğer yarıda ceza alanı içinde çalmadığı penaltı pozisyonlarını ekrana aktarayım. Aslında hiçbir şekilde yorum yapmaya gerek kalmaz. İnsanlara çok net anlatırsınız. Ama bu görüntüler çok net şekilde insanların önüne getirilmiyor. Bunun yüzünden de seyirciler eksik seyrediyor ve eksik bilgilendiriyorlar. Bakınız dün Kayserispor aleyhine verilen kararlar, bugün oynanacak G.Saray-F.Bahçe maçında verilse veya iki hafta sonra oynanacak Beşiktaş-F.Bahçe maçında verilse bakın ortalık ne hale gelir? O hakemi ne yaparlar? Ama Kayseri zurnanın son deliğinde. Pardon yanlış söyledim puan cetvelinin son deliğinde. Fazla sesi çıkmıyor. Tabiri caizse dün gece Kayserispor'u Cüneyt Çakır kuşgömü pastırma gibi yedi. Afiyet olsun.
Yarın Kayserispor küme düşerce acaba Cüneyt Çakır ne diyecek?
Cüneyt Çakır, Kayseri'yi dün akşam pastırma gibi yedi, afiyet olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA