Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

İyi, kötü, çirkin...

İyi, kötü, çirkin... Bu haftanın kısaca özeti. İyi Fenerbahçe. Sezon başından beri istikrarlı gittiler, maçı ve ligi hiç bırakmadılar. Ersun Yanal'ın ve futbolcuların aklı hep sahadaydı. Dışarı ile uğraşmadılar. Hak ederek şampiyon oldular. Bu şampiyonluk onları Avrupa'ya götürmeyecek ama özellikle Galatasaray'a 4. yıldızı taktırmaması açısından önemli bir şampiyonluk.
Rakipleri ne yaparsa yapsın son haftalarda puan da kaybetseler hiç birşey kaybetmediler. Bu rakiplerinin ne kadar kolay olduğunun, ne kadar kötü idare edildiğinin resmidir. Ne olursa olsun onlar kötü idare edilirken demek ki Fenerbahçe bu sene yönetimi dahil doğru işler yapmıştır. Çünkü bir futbol takımı, yönetimin sahadaki aynasıdır. Şampiyonlukta emeği olan herkesi tebrik etmek gerekir.
Gelelim kötü Galatasaray'a... Düşünün, Avrupa'ya gitmek için mücadele ediyorsunuz, rakibiniz düşme hattında. Takımın kalitesi de belli. Ve bu takımın etkili bir oyuncusu Tanju, 71. dakikada oyundan atılıyor. Yani siz uzatmalar dahil 26-27 dakika 10 kişi kalan bir rakiple mücadele ediyorsunuz. Bence Tanju'nun ikinci sarı kartı da yanlış. O da ayrı bir olay. Futbolcuların idmanda yaptığı bir oyun vardır. Bir kişi eksik karşı gruba aranızda top çevirirsiniz. 10 dakika sonra rakibin dili bir karış dışarı çıkar. Ondan sonra gol mü atacaksın, ne yapacaksan yaparsın.

G.SARAY'IN SAHA İÇİ LİDERİ YOK

Ama Galatasaray bunu bile yapamıyor. Neden? Çünkü G.Saray'ın sahanın içinde bir lideri yok. Oyunu yönlendirecek, arkadaşlarına sözünü geçirecek bir lideri yok. Peki yanda Mancini'nin etkisi var mı? O da yok. Ve bu Galatasaray 10 kişi kalan Elazığ karşısında tel kadayıfın telleri gibi dökülüyor. Bu sırada Beşiktaş zaten 3-0 olmuş. Onu duysa bile rahatlayamıyor. Galatasaray kötü ve bu Galatasaray belki de Şampiyonlar Ligi'ne gidecek.

DİSKODA KURŞUNLAR, SAHADA GOLLER YEDİ!

Bir maçı kaybedersiniz. Üç gol de yersiniz, 5 gol de yersiniz... Bu önemli değil. Çıkarsınız, adam gibi mücadele edersiniz. Ama nerede? Beşiktaşlı futbolcular gece kulüplerinde çoğalıyorlar. Kimisi içki içiyor, kimisi yemek yiyor, kimisi de kurşun yiyor. Beşiktaşlı oyuncular bunu bir kere yapmış olsalar belki kabul. Alışkanlık haline getirdiler. Peki yönetim ne yapıyor? Başkan, F.Bahçe'ye sahip çıkıyor. Neymiş efendim. F.Bahçe'nin maçı erkeklere de oynansın. Fikret Orman, kendi takımına sahip çık F.Bahçe'den önce. Orman'ın yaptığı acemilik. Başkan acemi olunca takım da Sivas'tan 3 yer!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA