Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Pahalı ithal kuklaya gerek yok!

Kasımpaşa maçı şunu net bir şekilde gösterdi; Cesare Prandelli göreve geldikten sonra kadroyu Ünal Aysal ve ekibi yapıyordu. Yeni yönetim geldikten sonra da Duygun Yarsuvat ve ekibi yapıyor. O zaman Prandelli'ye ne gerek var? Galatasaray bu kadar pahalı ithal bir kukla kullanacağına yurt içinden daha ucuz bir kukla bulsa daha iyi olmaz mı? Ünal Aysal yönetimi Sabri'yi yolladı, işin uygulamasını da yani tetikçiliğini de Prandelli'ye yaptırdı. Futbolcular akıllı adamlardır. Prandelli'nin tavrını dün akşam net bir şekilde gördüler. İtalyan hoca bir gün siyah, bir gün beyaz oluyor. Ancak kendi görüşü ve kararıyla değil, alacağı paraya göre! Peki o zaman bu futbolcu grubu, böyle bir teknik adama nasıl inanacak? Bence Prandelli'nin görevine devam etmesi bundan sonra Galatasaray'a daha büyük zararlar verir.
Zaten Türkiye Ligi, artık teknik direktörlerin değil, başkanların ve yönetimlerin sahaya takım çıkardıkları bir lig oldu. Şu anda su yüzünde net görünen 3 takım var. Fenerbahçe, Galatasaray ve Gençlerbirliği. Bu yönetim ve başkanlardan birisi, yalnız takım kurmakla da kalmıyor, hakemleri de yönlendiriyor. Hem de soyunma odalarına giden koridorda hakemlerin yolunu keserek! Adam Fikret Orman'a da söylüyor "Gücün yetiyorsa sen de soyunma odası bas" diye... Türkiye'de futbol sahadan çıktı... Gücü, gücüne yetene şeklinde de devam ediyor.
Maça gelince... Kasımpaşa elindeki kadroyla bu Galatasaray'ı yenmeliydi. Demek ki onların da bazı sorunları var. Galatasaray'ın sezon başından bu yana en istikrarlı, en iyi isimleri kaleci Muslera ile beraber Chedjou. Kritik noktalarda da Sneijder kilidi çözüyor. Muslera yalnız kalesine değil, ceza alanının tümüne hakim bir kaleci... Sneijder oyunda olmadığı sürede Galatasaray rakip kaleye gitmedi. Ne zaman Hollandalı oyuna girdi, şekil değişti. Bir de öyle veya böyle Galatasaray'da hava toplarına çıkan iki adam var. Biri Chedjou, diğeri de Umut Bulut. Özellikle iç saha maçlarının son dakikalarındaki doldur boşalt toplarında Galatasaray'a en çok fayda sağlayacak isim Umut Bulut. Bunu da dün gece net bir şekilde ispatladı.
Şunu da söylememiz gerekiyor; Türkiye'de takımların iyi veya kötü olması hiç önemli değil. Performansı iyi dediğiniz takımlarla, kötü oynuyor dediğiniz takımların arasındaki puan farkı bir ya da iki... Bu da futbolumuzun kalitesizliğinin açık bir göstergesi...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA