Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Demba Ba ve Sosa...

MAÇ çok tempolu başladı. İki takım da iyi şeyler yapıyordu. Çok acil çıkan iki sarı kart birden... Eğer böyle giderse hem güzel bir maç seyrederiz hem de kırmızılar olur diye düşündük. Ancak bu beklentilerimizin hiçbiri olmadı. 2-0'dan sonra maç durdu ve de ağırlaştı.
Beşiktaş'ın bu hafta Avrupa Ligi'nde maçı var. İşte bu nedenden dolayı da onlar skoru 2-0'da tutmak istediler.
Belki bir gol yemiş olsalar, tehlike olurdu. Ama hangi takıma karşı? Kasımpaşa, eski Kasımpaşa değil. 'Paşa'sı gitmiş, 'Kasım'ı kalmış. 'Kasım' da fazla iş yapmadı.
Yalandan mücadele ediyorlar. En az 5-6 Kasımpaşalı futbolcu 'kaçak' oynuyor. Böyle olunca da Beşiktaş, oyunu istediği gibi sonlandırdı.
Hem de kendilerini sıkmadan.
Mücadelede takriben 22 tane faul var... 8 de ofsayt... 2 gol... 4 santra vuruşu... 6 oyuncu değişikliği... Taç, aut ve korner atışları... Herhalde hakem karşılaşma boyunca 70 veya 80 kere düdük çaldı. Böyle olunca da bu tür bir mücadelede tempo olmaz.
Hakem mecburi de olsa düdük çaldıkça, maçı rosto gibi böler. Bu arada maçın daha başında; 6. dakikada Kasımpaşa ceza alanı içerisinde Sosa'ya yapılan hareket kesinlikle penaltıydı, verilmedi. Demba Ba'nın attığı 2. gol ise kesinlikle ofsayt değil.
Yani hakemin siyah-beyaz pozisyonlarda verdiği kararlarlar bunlar.

GECENİN KAHRAMANI NECİP

Beşiktaş'ta şu oyuncu, bu oyuncu var... Özellikle yerliler için 'Vatan, Millet Cumhuriyet' diyoruz. Ama Beşiktaş'ta oyunu ters yöne gönderecek, rakibi şaşırtacak türde hareketler yapacak, yani seyredene keyif verecek iki tane oyuncu var. Bunlardan birisi Demba Ba, diğeri de Sosa... Sosa, biraz daha kuvvetlenirse müthiş işler yapacağa benziyor.
Beşiktaş açısından maçın kahramanı olarak verilecek bir tane isim var... O da Necip. Dün akşamki Kasımpaşa mücadelesinde son derece faydalı işler yaptı.
Sıfırdan top çıkardı... Çok güzel bir gol attırdı... Yerinde müdahaleler yaptı...
Necip'in yanında ve arkasında, onun açığını kapatacak oyuncular varsa, dün akşamki gibi faydalı işler yapabilir. Ama onu tek başına kenarda bırakacak olursanız, o zaman hiç oynatmayın ve de direkt olarak kenarda otursun.

Demba Ba ve Sosa'lı Beşiktaş keyif veriyor. Kasımpaşa'nın ise 'Paşa'sı gitmiş, elde sadece 'Kasım'ı kalmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA