Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Ali Palabıyık 1 numara olur

F.Bahçe kadro olarak zengin. Forvette Sow, Webo ve Emenike var. Sow gol krallığında 8 golle birinci. Listede Webo da Emenike de görünmüyor. Yani ikisi de karanlıktalar. Peki Fenerbahçe'nin beğenmeyip de sattığı nöbetçi golcü Semih kaç gol atmış? O da Sow gibi 8 gol. Fenerbahçe'nin attığı gol 36, Başakşehir'in attığı gol 28! Yani mal meydanda. O zaman yenildiğinde veya puan kaybettiğinde rakip futbolcuya, hakeme bahane bulmayacaksın. Dün gece maç başlıyor, Fenerbahçe kalecisi Mert'in büyük hatasıyla kalesinde golü görüyor. Önündeki arkadaşların rakiple düello ederken araya girmeyeceksin. Yani pozisyona maydanoz olmayacaksın.
Fenerbahçe maçı kazanacak pozisyonlar yakaladı mı, yakaladı. Ama tamamen oyunun gelişmesiyle ilgili, rakibi zorlayarak değil!
"Fazla hücumcuyla oynarsam fazla gol atarım" mantığı yanlış. Gol atacak oyuncu daha doğrusu golcü oyuncu biraz bencildir. Haliyle rakip kaleye yakın oynar. Sen iki, üç tane golcüm dediğin adamla bu tarz oynarsan tabii ki rakibin ekmeğine yağ sürersin.
İsmail Kartal, maçı bir daha seyretsin, Konya'nın sağ ve sol defansının olduğu yerlerde o kadar boş alan kaldı ki mübalağa etmiyorum maçın içinde oralarda "5'e 5" minyatür kale oynayabilirdiniz.
Emenike güçsüz. Aziz Yıldırım tercihini futbolcusundan yana kullandı. Takımı şampiyon yapan teknik direktörü yolladı. Bu sene şu ana kadar olan maçlara baktığımızda Ersun Yanal'ın haklı, Emenike'nin artistik yaptığını görüyoruz.
Hakem Ali Palabıyık'ı daha önce bir kaç defa izledim. İkili mücadelelerde prim vermeyerek oynattı. Yere düşene, artistlik yapana, güçsüz olana prim tanımadı. Bu tip hakemlik zordur. Ama aferin, eğer bu stilini bozmazsa ve küçük, büyük takım ayrımı yapmazsa çok kısa zamanda Türkiye'de bir numara olur. Altını çiziyorum; bir hakem her maça çıkarken "Bu benim son maçım" diye çıkarsa "hakem" olur. Yoksa ne mi olur? Şamar oğlanı...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA