Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Çakır yine şaşırtmadı

Karşılaşmanın geneline bakıyorsunuz; pozisyon olarak da oyun olarak da Trabzonspor üç puana daha yakın gözüküyor. Ama İstanbul'un üç büyüğü ile oynarken "iyi oynamak" yetmiyor. Her an dikkatli olacaksın. Bir pozisyon yakalarlar, golü yaparlar. Puanları alır giderler. Bir de hakem faktörü var tabi...
Mesela Trabzonspor'un lehine bir pozisyon var; net bir penaltı! Ama Cüneyt Çakır'ın önünde olmasına rağmen "Ses" yok!.
Karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır oldu mu Türkiye'deki maçlarda bu hakemin kafasında bazı şeyler dolaşıyor. Ya rahat değil! Ya birşeyler düşünüyor! Duruma göre karar veriyor, pozisyona göre değil! "Cüneyt Çakır nasıl?" diye sorulduğunda hep "Ohhh" yani "İyi" demek istiyorum ama bir türlü "Ohhh" diyemiyorum. Hep "Ehhh" yani "İdare eder" şeklinde yorumum oluyor. Dün de benden "Ohhh" değil "Ehhh" aldı!
Kimse kırılmasın. Trabzonspor kaleci Onur Kıvrak ile şampiyonluğa oynayamaz! Tekrar ediyorum; Onur ile şampiyonluğa oynayamazsın! Hava toplarında Onur çok zayıf bir kaleci. Bakın "zayıf" demiyorum "çok zayıf." Ama öyle böyle işi götürüyor. Onur hiçbir zaman şampiyonluğa oynayacak bir takımın kalecisi değil. Çünkü kalecinin çok hata yapmaya hakkı yok. Çünkü arkasında kimse yok. Bir tarafta Onur var bir tarafta Muslera var. Muslera'ya iki yan top geldi çıkıp aldı. Hissederek oynuyor, yılanı görüp hemen harekete geçiyor. Beşiktaş'ın kalecisi Tolga için de görüşüm aynı. Ama Tolga, Onur'dan bir gömlek daha iyi. Türkiye'de iki kaleci var çok iyi olan biri Muslera diğeri de Volkan Demirel. Trabzonspor sahasında en kötü berabere bitirebileceği maçı kazanamadı. Bu neticede teknik direktör Şota'nın da payı var. Özer Hurmacı'ya bu kadar tahammül etmesini anlayamadım. Mehmet Ekici eğer sakat değilse oynaması gerekir. Eğer sakatsa da yedek kulübesinde oturmaması gerekir. Eğer şampiyonluğa gideceksen bu tip maçları kaybetmeyeceksin.
Avni Aker Stadyumu'nda sahanın zemini şampiyonluğa oynayacak olan Trabzonspor takımı için avantaj değil. Gelen takıma avantaj!
Ama Erkan Zengin'in de o pozisyonu kaçırmasını sakın kimse zemine bağlamasın. Ayağını yatırıp vursan o topu kimse çıkaramaz! Futbol böyle bir oyun. Sahada sadece oynamakla kazanılmıyor. Hem becerikli olacaksın, hem kalecin iyi olacak hem de hakem gördüğünü çalacak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA