Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Bir kişi hariç herkese tebrikler

Dün geceyi Türkiye'ye yaşatan Fatih Terim hocaya, Milli Takım'ın masöründen futbolcusuna (Gökhan Töre hariç) herkese teşekkür etmek lazım.
Çok sıkıntılı günler yaşadığımız şu dönemde çocuklar öyle bir maç kazanıyor ki Türkiye'de ve Avrupa'da insanımız bu olumsuz hava içinde mutluluk yaşadılar. Böylesine üzüntülü günlerimizde yüzümüz güldü! İki yıl önce Fatih hoca için dedim ki "O çok şanslı biri, Fatih hoca boğaz köprüsünden denize düşse Beylerbeyi'nden çıkar" dedim. Hatta "Çıkarken de iki de balık yakalar, öyle çıkar" dedim.. Hakikaten çok şanslı.
Dün gece baksanıza her şey bizim istediğimiz gibi gelişti. Bir tek Gökhan Töre olayı hariç! İşe başlarken Fatih hoca iyi başlamadı. Çünkü takımın içinde horozlar fazlaydı. Şimdi bir tek "Arda" kaldı. Bakın son maçlarda çok iyiyiz. Fatih hoca şimdi gördü, "Nerede yanlış yaptım? Nerede doğru yaptım" biliyor ona gere çözüm bulacaktır. Ancak önce şunu bir halletmemiz lazım; bizde oynayan profesyonel futbolcuları önce heyet muayenesinden geçirdikten sonra iki ayda bir psikolojik antrenmandan geçirmemiz lazım. Bunu neden yazıyorum? Gökhan Töre denen adam, kusura bakmayın futbolcu demiyorum! İyi top atarmış, iyi çalım atarmış! Hepsi hikaye!
Benim takımımı böylesine önemli bir maçta, bu dakikada 10 kişi bırakan adam kolay kolay bir daha milli takıma gelmesin kardeşim. Psikolojik baskı altında oynuyorsun. Forvetin de yok. Böyle oynuyoruz. Biri çıkıyor her şeyi mahvetmenin fitilini ateşliyor! Ben bu tip adamı milli takımda istemiyorum. Çünkü bu tip adamlar Avrupa Şampiyonası'nda da aynı hataları yapar, yakarlar! Töre, takım arkadaşının enerjisini satıyor. Arda'nın haline çok üzüldüm. Arda bir de maçsız, gelip burada son enerjisini harcıyor. Gökhan çıkıp az kalsın onun, diğerlerinin çabasını bir anda boşa çıkaracaktı. Gökhan'ın yaptığından sonra televizyonları başında kızan ne fanatikler vardır. Kolay değil televizyonunu kıran bile vardır. İyi ki ben evde izlemedim. Dün şu maçta her şey denk geldiği anda Gökhan'ın yaptığı affedilemez. Gökhan şükretsin de bu maçı kazandık. 20-30 kurban kesip dağıtsın ki bu maçı kazandık. Golü attığımız dakika çok mükemmel; 89... Selçuk bu golü atmasa Gökhan kendini kurtaramayacaktı. Bu Milli Takım ile yolun başındayız. 2-3 yıl sonra hayalimizdeki Milli Takım'a ulaşabileceğiz.

FEDERASYON FORMA SATMALI
Konyalılara bir uyarım var. Tribünlerde rengarenk formalarla gelmişler. Bırakın artık kulüp olayını. Milli maçta her yer kırmızı beyaz olmalı. Bırakın Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş'ı... Milli maçta Türkiye olalım. Bakın buradan Federasyon başkanına sesleniyorum; Lütfen nerede oynayacaksak oraya TIR gönderin Milli Takım'ın formalarını satın. Hollanda'ya maça gittim hepsinin renkleri aynı. Bizde de öyle olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA