Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Fatih Terim’in aradığı adam!

Fatih hoca eskiden beri ay-yıldız sistemini çok sever. İleride tek adam, orta sahadan birileri girip, çıkacak ileriye diye!

Yunan Milli Takımı son aldığı sonuçlara göre inanılmaz kötü! Biz tam tersi son aldığımız neticelere göre inanılmaz iyiyiz. Peki bu çok iyi gözüken takım ile kötü gözüken takım maç yaparsa ne olur?
Yazıya başladığımda dakikalar 82'yi gösteriyordu. İki takımın kalecisi de henüz doğru dürüst yere yatmadı. Yani kurtarışları yok.
Biz bastırıyor gözüktük, maçın genelinde doğru! Topla çok oynadık. O da doğru. Ama o kadar ağır oynadık ki ya yana verdik ya geriye, top hep bizde! Pekiii karşı kaleye gitmek lazım, nasıl gidersin? Bu meşin yuvarlağı araya ve ileriye oynayarak gidersin!
Dünkü maç şunu gösterdi; Türkiye'de ideal bir santrfor, bırakın ideali santrfora yaklaşan oyuncumuz yok. Dün gece Beşiktaş'ta yedek olan Cenk oynadı. Bir pozisyona giriyor, sol tarafta boş olan arkadaşı var. Verse yüzde yüz gol olur. O maalesef kaleye vuruyor. Bu olabilir. Peki ya sonra ne yapıyor? Üç kez dönüp dönüp Fatih hocanın olduğu yedek kulübesine bakıyor. Bir dakika sonra oyundan alınıyor. Fatih hoca onu o pozisyondan dolayı mı oyundan aldı? Yoksa zaten alacak mıydı bilmiyorum! Ama herhangi bir pozisyondan sonra ister kaleci olsun ister diğer oyuncular olsun hiçbirinin yedek kulübesine dönerek bakmaması gerekir.
Seyirci fena değildi ama topyekün tezahüratta eksiktiler. Aslında Milli Takım'ın da belli sahalarda oynayıp o seyircinin de bazı tezahüratlara alıştırılması, antrenman yaptırılması lazım. "Rakibe ve hakeme nasıl, hangi şartlarda baskı yapılır" diye! İyi bir antrenman maçı oldu. Hakem için de iyi bir antrenman maçıydı. O da zaten bazı zor şartlar olmazsa böyle bir maçta kart göstermeme zihniyeti ile çıkmış. Bence doğru karar. Zaten iki takım oyuncuları da birbirlerine o tarzda ters hareketler yapmadılar. Yani hakeme yardım ettiler.
Bu özel maçlarda tamam ama Fransa'daki turnuva için eğer düzgün bir santrfor yetiştiremezsek yani mevcutlardan birini çok iyi hale sokamazsak, işimiz zor.
Fatih hoca eskiden beri ay-yıldız sistemini çok sever. İleride tek adam, orta sahadan birileri girip, çıkacak ileriye diye! O ay bulunacak ama bu yıldızı nasıl bulacak? İşte bunu hep beraber göreceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA