Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Pereira, Güneş'e ders verdi

Enteresan bir maç oldu. Tansiyon yüksekti, o tamam. Peki kalite? Vasat... İlk yarıda yüzde 100 Fenerbahçe üstünlüğü var. İkinci yarıda da 40 dakika bu sefer Beşiktaş üstünlüğü... Maçın genelinde Fenerbahçe, Beşiktaş'a göre yakaladıklarında attığıyla işi bitirdi. Maçın geneline bakıp da bu maç kimin hakkıydı diye sorsalar bana... Kesinlikle Fenerbahçe'nin derim, Beşiktaş'ın diyemem. Sebebi Fenerbahçelilerin futbolun gerektirdiklerini daha iyi yapmaları. Peki diyelim ki bu maçı Beşiktaş, Fenerbahçe'nin bu futboluna rağmen kazansaydı, haksızlık olur muydu? Evet...
Beşiktaş'ın iki stoperini yeni görüyoruz. Fenerbahçe'nin iki stoperine de birbirine alıştılar diyorduk, aynı pozisyonları onlar da verdiler. Pereira, Volkan Şen'i niye daha evvelden kullanmadığını dün herhalde kendi de gördü. Hemşehrisi Nani'ye neden bu kadar kıyak yaptığını da kamuoyu gördü. Dün ilk yarı Fenerbahçe'nin en iyisi Volkan Şen'di. Ateşleyici bir güç, otomatik sigorta gibi. Rakip ceza alanına yaklaştığı an, hele içine girerse her türlü şeyi yapabiliyor. Beşiktaş'ın duran toptan ilk yediği gol, yani Volkan Şen'in attığı tamamen yüzde yüz acemilik. Van Persie, rakip defansın arasına çok iyi giriyor. Aslında Van Persie'ye zamanlaması çabuk toplar atabilseler hem Van Persie pozisyona daha çabuk girecek hem de Van Persie arkadaşlarına pozisyon yaratacak. Çünkü Van Persie, orta sahadan gelen arkadaşlarına verkaçlarda çok güzel duvar vazifesi yapıyor. Fernandao maalesef bunları yapamıyor. Fernandao'nun da oynayacağı maçlar vardır, ama şu görünüyor ki Pereira'ya, "Pardon o kadar da işi uzatma kardeş" dediler ve takım tertibine karıştılar herhalde. Bence de doğru yapmışlar, eğer karıştılarsa... Yok, karışmadılarsa o zaman da Van Persie'ye helal olsun. Her zaman şunu söylerim, "Beşiktaş seyircisi muazzam bağırıyor" diyorlar. Hayır, Beşiktaş seyircisi zamanında bağırmıyor, alakasız yerlerde bağırarak enerjisini tüketiyor. Sonra da gerektiği yerlerde ne rakibine ne oyuna, ne de hakeme etki edebiliyor. Bunu en iyi yapan seyirci Fenerbahçe seyircisi. Öyle yerlerde bağırıp, oyuna müdahale ediyorlar ki rakip de hakem de etkileniyor. Maçı Beşiktaş alsaydı lig büyük ölçüde bitecek gibiydi. Ama şu anda mücadele yeniden başladı.
Şenol Güneş'in kendisini sorgulaması lazım. Bu maçta benim hatalarım neydi? Ne yapabilirdim, nerede hata yaptım? Çok klasik işler yaptı dün. Pereira ise yaptığı değişikliklerle Şenol'a teknik olarak üstünlük sağladı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA