Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Beşiktaş bu gruptan çıkar

Eğer teknik direktör Şenol Güneş bazı saplantılarından ve inatlarından kurtulursa Beşiktaş bu gruptan çıkar.

Futbolda bazı şeyler vardır... Evelemeye, gevelemeye hiç gerek yoktur. Herkesin bir yorumu vardır. Saygı duymak lazım. Ama bir de görünen şeyler vardır. Dün gece Beşiktaş mağlubiyeti hak etmedi. Eğer doğru kadro ile çıkarılır, doğru idare edilirse bu Beşiktaş bu Benfica'yı da orada yener, bu Benfica'yı İstanbul'da da yener. Ama nasıl?
Kaleci Tolga. İyi çocuk ama Şampiyonlar Ligi'nde boş çocuk. Şimdi diyeceksiniz ki bana, "Ya kardeşim karşı karşıya topu çıkardı." Sen kalene bir tane gelen topta saçma sapan iş yapıyorsun, golü yediriyorsun. Takımının moralini bozuyorsun. Sonra top çıkarıyorsun. Beşiktaş, iki senedir ha bire kaleci alıyor. Şenol Güneş de oynatmıyor. O zaman kaleci almayın, paraları başka mevkiler için harcayın. Dün gece ikinci görünen şu; Talisca çok yerinde bir transfer ve Türkiye Ligi'nde çok iş yapar.
Dün gece bir başka şey daha gözüktü. Beşiktaş'ın klasik kadrosu 2-3 yer hariç belli. Oralarda zaten alternatif var. Mesela dün gece Caner'in Beşiktaş'a çok faydalı olacağı gözüktü. Aynı Caner, Fenerbahçe'de psikolojik olarak bu kadar rahat oynamıyordu. Dün gece bir de şu gözüktü: Eğer Şenol Güneş bazı saplantılarından ve inatlarından kurtulursa Beşiktaş, bu gruptan çıkar.
Benfica'nın pozisyonları bakın; kendilerinin oluşturduğu pozisyonlar değil. Beşiktaş'ın yaptığı saçma sapan işlerden buldukları pozisyonlar. Atiba'nın yanına Gökhan İnler tam oturmuş. Onların önünde de kesinlikle Talisca oynayacak belli.
Oğuzhan, iyi hoş çocuk ama fizik gücünü hala geliştirmemeye, dayanıklılığını hala artırmamaya devam ederse Türkiye Ligi'nde idare eder o kadar. O güzelim kumaşına yazık ediyor. Her futbolcu gol kaçırır tamam ama Şampiyonlar Ligi'nde size pozisyon her zaman gelmez. Dün akşam Cenk'e geldiği gibi. Cenk'in hatası ne? Vuruş tekniği. O zaman saatlerce antrenmanlardan sonra tek başına ona çalışacak.
Hakem Mazic, dün gece kötü maç yönetmedi. Talisca'nın pozisyonunu iki futbolcu arkalı önlü girdiği için göremedi. Kararsız kaldı. Kontrolsüz hareketti. Kesin penaltıydı. Ama eyyam düdükleri çalmadı. Beşiktaşlı futbolcuları ezdirmedi.
Bu Beşiktaş, Aboubakar-Cenk Tosun ikilisinden de tam faydalanırsa Türkiye Ligi'ni rahat götürür. Şampiyonlar Ligi'nde de bir üst tura çıkar. Ama başta Şenol Güneş'in ayaklarının yere basması şartıyla. Kıyakçılık yapmama şartıyla. Ne demişler: "Kıyakçılığın sonu ayakçılıktır." Zaten o zaman ayağın yere basmaz.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA