Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Yanlış düzelince, doğru oyun geldi!

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir ferdi olarak kıçı başı oynayan, sahada koşmayan, devamlı çene yapan, tepki gördüğünde "Türkiye'ye dönünce hesap soracağım" diyen futbolcu istemiyorum. Kusura bakmayın. Ukrayna maçında ilk yarıda milli takım iyi oynamadı.. Ukrayna iyi oynadı. Tamam... Ama ilk yarıda da oynayan milli takımın futbolcuları ellerinden geleni yapmaya gayret ettiler. Oynayamadılar. Ama sahada elleri bellerinde gezmediler, ukalalık yapmadılar. Fatih Terim'in takım tertibi de ilk çıkışta yanlıştı. İkinci yarıda o da doğruyu buldu. O doğruyu bulunca sahadaki futbolcular da doğru oyunu buldular. Birbirlerine yardım ettiler, aslanlar gibi mücadele ettiler. Dün gece ikinci yarıdaki Türk Milli Takımı sahadan mağlup da ayrılsaydı benim için önemli değildi.Y aptıkları mücadele, tekmeye kafa koymaları, yardımlaşmaları 10 numaraydı. Yeni bir takım kuruluyor. Milli takımda, öncelikle federasyon, sonra teknik direktör, sonra futbolcular hiçbir şekilde ukalalık yapmayacaklar. Dava Ay-Yıldız olduğunda her şey teferruat olacak arkadaş. Şahsi egolar, şahsi tatminler şu maçtan evvel rezillikte diz boyuydu.
Maçtan bir gün evvel, bir kamerayla yollara çıksanız "Fatih Terim" deseniz bin tane cevap alırdınız, ki aldınız. "Arda" deseniz yine bin tane cevap alırdınız onu da aldınız. Pek i bu "Arda'yı ve Fatih Terim'i sorduğunuz insanlara milli takım yarın ve pazar günü kimle oynayacak diye sorsanız. Size çok net söyleyeyim. % 80'inden bilmiyorum cevabını alırdınız. % 20'si biliyorum derdi. Ama bu rezil polemiği % 100'ü cevaplardı veya fikir yürütürdü.
Bakınız maç bittiği halde neler konuşuyoruz, neler yazıyoruz! Artık Türkiye'de bu rezilliği kimse istemiyor ve tasvip etmiyor. Emre Mor kabiliyetli bir oyuncu. Ama birisi ona hakemle fazla oynamamasını söylemeli. Daha da önemlisi frikik pozisyonu var. Sorumluluk alması güzel bir şey. Ama haddini aşması da iyi bir şey değil . Frikik ustası varsa kenara çelirsin. Aslında bu çocuk belki çok daha iyi olabilir. Ama milli takımdaki bazı ağabeyler-i nin davranışlarını, hareketlerini ve konuşmalarını görünce o da diyor ki herhalde "Ben de bir haltlar yiyeyim". Ukrayna takımı aman aman bir takım değil. Standart bir takım. 10 üzerinden 8'lik oynamaları zor, ama 10 üzerinden 4'lük oynamaları da zor. 5 ile 7 arasında gidip gelirler. Bu tip demir perde gerisi takımları ne çok gözünde büyüteceksin, ne de küçülteceksin. Dün Emre Mor çok iyi işler yaptı. İkinci golü atan Hakan Çalhanoğlu iyi işler yaptı. Oyuna girdikten sonra Tolga Ciğerci de iyi işler yaptı. Caner de iyi oynadı ama yine kırmızı kart macerasıyla oynadı. O tarz tecrübeli bir oyuncunun artık kendine gelmesi lazım. Neredeyse futbolunun sonunda ama akıllanmıyor.

MİLLİ TAKIMI İSTANBUL'A SOKMAYIN
Hakem 10 numara maç yönetti. Verdiği penaltılar da doğruydu, vermediği penaltı pozisyonları da. Futbolcular ile diyaloğu da çok iyiydi. Zaten fizik olarak avantajı var . Uzun boylu... Futbolcular üzerinde psikolojik olarak üstünlük kuruyor. Oyunu da yakından takip etti. Konya seyircisi yine 10 numara. Bu maç İstanbul'da oynansaydı maçın skoru çok farklı olurdu. Fatih Terim ve futbolcular dahil çok kimse tribünlerden küfür yerdi. Demek ki bu milli takımı uzun yıllar İstanbul'a sokmamak gerekir. Bakınız, Konyalı bir futbolcu kadroda yok. Ama adamlar hiçbir şekilde bunu kapris yapmıyorlar. Bir de bizim milli takım kaptanımızı düşünün. Televizyonlarda arz-ı endam edip, yangına körükle gidiyor. Ve bir milli maçtan evvel , milli maçın içine nasıl edilir onu gösteriyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA