Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Beşiktaş’ın kaptanı yok!

Adanaspor eksik kalınca herkes kahraman olma peşine gitti. Geçen sene oyun kaptanlığını yapan Sosa vardı. Bu sene Şenol'un elinde böyle oyuncu yok.

Futbol ciddi bir oyundur. Laubaliliğe gelmez, ukalalığa gelmez. Çok alakasız yerde sağın solun oynarsa sonra senin sağını solunu oynatırlar. Oğuzhan ve Tolgay iyi top kullanan iki adam. Ama dün akşam öyle yerlerde öyle rahat hareket edeceğim diye "Ben bu işi biliyorum" dercesine hareketler yaptılar ki rakip sana acımaz. Tolgay çok rahat topu rakibe verince Beşiktaş strese girdi. Peki strese girdi maç 2-1 oldu. Sonra rakipten bir oyuncu eksildi. Bu dakikadan sonra deplasmanda oynuyorsun, rakibin bir kişi eksik, ne yapman lazım? Devamlı topu çevireceksin çünkü rakip 1 kişi eksik.
Yakaladığında bir ara maç olacak 3-1... Peki siyah-beyazlılar ne yaptılar? Adanaspor bir kişi eksildikten sonra herkes kahraman olma peşine gitti. Buna Oğuzhan da dahil, Quaresma da dahil.
Beşiktaşlı futbolcular şimdi şunu söyleyecek:
"Kardeşim bizim aklımız Benfica maçında.
Çünkü Benfica maçını alırsak gruptaki şansımızı yüzde 90'lara çıkaracağız." İyi güzel de yarın derbinin oynanacağı bir yerde sen berabere kalsan ya da yenilsen ne olur! Adanaspor toplama bir takım.
Sahaya çıkan 11'in 9'u yabancı. Yani rakibin daha kendine gelememiş. Şenol Güneş kenardan devamlı bağırıyor. Neden?
Geçen sene takımın içinde oyun kaptanlığını yapan Sosa vardı. Bu sene Şenol'un elinde saha içinde oyun kaptanlığı yapacak bir futbolcu yok. Söyleyin bana kim yapar! Yani Şenol'un saha içindeki uzantısı yok bu sene. Onun için de ses telleri fazla harap oluyor.
Milli maçlarda verilen arada takımlar etkileniyor. Ama şu bir gerçek ki Beşiktaş geçen seneye göre bir tık daha aşağıda futbol oynuyor. Yani Beşiktaşlılar kabahati gazetelerde, hakemlerde aramasınlar, kendilerine baksınlar. Hata yaparlar. Başta başkanları dahil olmak üzere.

KAYIKÇI KAVGASINI SEVİYORUZ
Adanaspor aleyhine verilen penaltıyla, Adanaspor kaptanının yaptığı hareket çok benzerler. Artık bu tarz hareketlere "Müsamaha etmeyin" diyorlar. Yani tabanı göstermeyeceksin. Atınç'ın müdahalesi hakemin kafasını karıştırıyor. Öyle girmeyeceksin. O zaman bazı şeyleri daha çözmemiz lazım. Yani Türkiye'de oynanması gereken futbol, oynanan futbol!
Türkiye Futbol Direktöründen MHK Başkanı'ndan TFF Başkanı'na kadar bir oturup konuşsunlar bakalım, karar alsınlar da biz de ona göre yorum yapalım. Ama biz kayıkçı kavgalarını seviyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA