Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

MHK neden Çakır’ı atadı?

Özellikle büyük maçlara hakem tayini önemli. Eğer dikkatli tayin yapmazsanız, maçı da yakarsınız hakem i de yakarsınız. Ali Palabıyık örneği ortada. Bu tamamen benim tahminim. MHK, Fenerbahçe-Beşiktaş maç-ı na Cüneyt'i verecekti. Fakat Cüneyt'i Fenerbahçe istemiyordu. Fırat Aydınus'u düşündüler bence, fakat dediler ki Beşiktaş-Fenerbahçe maçının zorluğu 4 yıldız, Galatasaray- Fenerbahçe maçının zorluğu 5 yıldız. Bu hep böyled.ir "Biz Galatasaray-Fenerbahçe'ye Fırat'ı verelim" diye düşündüler, Cüneyt'i de veremeyince, Ali Palabıyık'ı verdiler Fenerbahçe-Beşiktaş'a ve Palabıyık'ı yaktılar. Şimdi bu maça Fırat'ı veremiyorlar, Cüneyt'i vermeye mecbur kaldılar. Sebebi: "Alın size Cüneyt. Bu adam Avrupa'da üst düzey maçlar yönetiyor. Ne haliniz varsa görün."
Şimdi bakın burada teknik bir olay va.r Şu anda Galatasaray daha hazır. Fenerbahçe öyle değil. Daha geçen hafta Fenerbahçe'nin maçı biter bitmez Aykut Kocaman tansiyonu yükseltici beyanatlar verdi. Bu neye yarar? Maç gergin olursa Fenerbahçe avantaj sağlar teknik olarak. Galatasaray seyirci baskısıyla heyecanlanıp ters yöne gidebilir. Galatasaray tarafından Kocaman'a hiç cevap verilmiyor. Resmen satranç. Bir takım bir takıma göre daha hazır değilse, daha hazır olmayan, hazır olanı bozacaktır. Ama nasıl? Aradaki puan farkı 8. Fenerbahçe'nin mağlubiyeti demek ligden kopması demek. Bu sinir savaşında hakem nasıl hareket edecek o önemli. Eyyam yaparsa ipin ucunu kaçırır. Sert yaparsa çok kart olur. Peki siz olsaydınız bu maça Cüneyt'i mi atadr ınız, Fırat'ı mı? Ben de olsaydım Cüneyt'i atardım. Sebebi basit, çünkü Cüneyt'in FIFA kokartı var, kaybedecek çok şeyi var. Fırat'ın kaybedecek hiçbir şeyi yok. Hakemin son yılları benim için çok tehlikelidir. Eyyama fazla girerler. Onun için de ben her zaman genç, idealist hakemi tercih ederim. Yazık oldu Palabıyık'a. Onun da kabahati yok muydu? Çabuk havaya girmişti. Saçlarının şeklini değiştirmekle iyi hakem olunmuyor, briyantini saçlarına değil maça sür!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA