Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ERMAN TOROĞLU

Tudor’a soruyorum!

Şimdi Tudor’a soruyorum; bu maç bitti önümüzdeki hafta Fenerbahçe’ye karşı da üçlü defans oynatsana!

İlk 45 dakika Galatasaray sahada yok. Selçuk İnan, Rodrigues'in oyuna giriyor. Sakatlandı mı çıktı, yoksa Selçuk'u bu tarz seyircisiz bir maçta (gelen seyirci Galatasaray'ın kemik seyircisi değil) oynatıp kazanmak için miydi acaba? Çünkü İgor Tudor'un kalmasında Selçuk'un tavrı vardı. Yani Tudor'un bir vefa borcu mu var Selçuk'a? İkinci yarı Galatasaray'da taşlar yerine oturmaya başladı. Nitekim pozisyonlar da geldi. Ama maçın kırılma noktası olan birinci golün başlangıcı net ofsayt. Ve hakemin dahli yok. Ama penaltı pozisyonu net penaltı. Hakeme bu konuda bir şey diyemeyiz. Herkesin kafasında bir Galatasaray-Fenerbahçe maçı var. İnanılır gibi değil. Yahu kardeşim bu takımların bir de bu hafta maçları var. Alınacak üç puanları var ikisinin de.
Galatasaray onbir kişi birden yabancı çıktı. Ama yedeklerine bakıyorsunuz sahada 11 yabancı varken yedeklerde bir tek yabancı var. Tudor bir şeyler yapmak istiyor ama halledemiyor klasiğe dönüyor. Üçlü defans oynamak için arkada oynattığın üç adam hem çok iyi hem de çok çabuk olacak. Dünyada böyle adam çok az. İlk yarıda Konyaspor biraz cesaretli oynayabilse, Galatasaray'ın üstüne biraz gidip arkaya top atsalar öne geçmeleri işten değil.
Şimdi Tudor'a soruyorum; bu maç bitti önümüzdeki hafta Fenerbahçe'ye karşı da üçlü defans oynatsana! Boyunun kaç santim olduğunu göreyim. Şansı bu sene Gomis. Şu ana kadar yaptığı mücadele ve yaptığı işlerle aldığı parayı çoktan helal ettirdi. Artık Galatasaray'ın belli bir futbol şablonu olup böyle oynaması gerekir. Çok anormal maçlar haricinde oyuncun atılır, rakipten oyuncu atılır o zaman sen de sistemini değiştirebilirsin. Ama onun haricinde takımla fuzuli oynamayacaksın. Konyaspor'un daha cesaretli oynaması gerekirdi. Özellikle ilk yarı.
İlk yarı iyi maç olmadı. İkinci yarı eh işte... Yani Galatasaray'ın o gösterişli bol pozisyonlu geçtiğimiz maçları yoktu bu maç. Bunda lider olmanın baskısı da olabilir. Galatasaray maçları kazanırken, rakipleri de kaybediyorlar. Bu da onların büyük şansı. Hep böyle gider mi futbolda zor. Ama imkansız değil.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA