Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Mücadele yetmez

SORU: Samet Aybaba'nın Beşiktaş'ını nasıl buldunuz? Bu Beşiktaş şampiyonluk yarışı içinde kalabilir mi?
Beşiktaş bu oyuncu yapısıyla şampiyonluk yarışının içinde kalamayacağı gibi, bu görüntüsüyle sıradan bir takım olur. Beşiktaş'ın en büyük handikapı, kaliteli ayaklarla gençler arasında çok büyük uyumsuzluğun olması. Fernandes, Almeida, Hilbert, İbrahim Toraman ve Sivok gibi oyuncular Hasan, Olcay, Mustafa ve Necip gibi çok koşan futbolculara uyum sağlayamıyorlar. Yani Beşiktaş'ın koşu kalitesinde gençlerle tecrübeliler arasında denge farkı var. Bu Beşiktaş, skor olarak öne geçerse belki maçı kurtarabilir ama geriye düştüğü hiçbir maçı döndürebilecek oyuncu kalitesine sahip değil. Belediye futbolcularına Beşiktaş formasını giydirsen büyük seyirci desteği altında ligde zirveye oynarlar.

SORU: Beşiktaş çok koşmasına ve iyi mücadele etmesine rağmen üretkenlikten çok uzak, savunmada da ciddi hatalar yapıyor. Nedeni sistem mi, yoksa kadro yetersizliği mi?

Beşiktaş iyi koşuyor, iyi mücadele ediyor ama topu kullanma becerisi az oyuncular yüzünden pozisyon üretemiyor. Bazı oyuncuların koşu kalitesi o kadar çok yüksek ki toptan bile hızlı koşuyorlar. Örneğin Beşiktaş'ın beyni Fernandes topla iyi buluşuyor ama etrafında pas alış verişi yapabilecek kaliteli oyuncuyu bulamıyor. Beşiktaş mücadeleden kaçmıyor ama topu kazandıktan sonra takım ve pas uyumu olmadığından nasıl kullanacaklarını bilmiyorlar. Beşiktaş ancak gollerini duran toplarla bulabilir. Nitekim beraberlik golünde de iki usta sahne aldı. Fernandes mükemmel kesti, kule Almeida da golü yaptı.

SORU: Beşiktaş'ın takviyeye ihtiyacı var mı?

Beşiktaş marka bir kulüp, çok büyük bir seyircisi var. Bu kadro mücadele olarak alkış toplayabilir ama üretkenlik olarak zayıf kalır. Samet Aybaba'nın kanatları kullanabilecek ve Fernandes'in daha rahat ve üretken oynamasını sağlayabilecek Ernst gibi bir orta saha oyuncusuna ihtiyacı var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA