Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Kulübenin mesajı

Fatih Terim, Galatasaray'daki en geniş rotasyonunu Balıkesirspor'a karşı yaptı. İlk 11'de, hatta kulübede yer bulamayan oyuncuların ağırlığını oluşturduğu Galatasaray, farklı kazanırken özellikle ikinci yarıda ortaya koyduğu baskılı, iştahlı mücadele gücü yüksek oyunuyla göz doldurdu.
Fatih hoca, maç öncesi "Görev verdiğim isimlerin ciddi oynayacaklarını umuyorum. Dilerim ihtiyaç duyacağımız oyuncuların sayısı fazla olur" şeklinde bir mesaj vermişti. 36 yıl sonra Galatasaray'ın karşısına çıkan Balıkesirli oyuncular ilk yarı kafa kafaya bir mücadele sergiledi. Elmander'in golünden sonra dirençleri azalmadı, kontrollü ve dikkatli oynadılar. Gol için de iştahlarını kontratağa bıraktılar ve Mustafa ile eşitliği sağladılar. Golde topu yumruklaması gereken Ufuk'un topu tutmaya çalışması hataydı. Aynı Mustafa'nın Ufuk tarafından engellenen golün ardından Galatasaray Sercan'la yeniden öne geçti. Bu golün başlangıcında Emre Çolak'ın Aydın'a attığı uzun mesafeli pas akıl doluydu. Aydın'ın ortasında çevre kontrolünü mükemmel yapan Elmander'in topun üzerinden atlaması harikaydı.
Galatasaray'ın ikinci yarıdaki "bu iş fazla uzatmayalım" düşüncesiyle rakip kalede kurduğu baskı, futbolcuların yaptıkları pres bir anda skorun büyümesini sağladı. Üçüncü golde Sercan'ın Aydın'a attırdığı gol, paylaşımcı bir düşüncenin ürünüydü. Rotasyonda Çağlar şansını değerlendiremedi. Sercan, Gökhan Zan, Fatih Terim'e iyi oyunlarıyla "bizi düşünebilirsin hocam" dediler. Engin'in maç eksikliğini hızla giderdiğini gözlemledim. Çok çalıştı, savunmaya geldi, yardım etti. Aydın özveriliydi. Attığı ve attırdığı gollerin dışında, çalışkanlığı ile göz doldurdu.
Galatasaray'ın
maestrosu Emre Çolak oldu. Sahanın her yerine bastı. Araya mükemmel toplar bıraktı. İlk yarı biterken buluştuğu ve üst direkten dönen topu kaleye şutlaması zekasının bir ürünüydü. Emre ceza sahası dışından şut denemelerini sürekli yapmalı.
Not : Evet, Balıkesirsporlu futbolcular böyle oynarlar ve Arena'ya kadar gelen taraftarların desteğini alırlarsa liglerinde şampiyon olurlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA